ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Varför gjordes inte årsredovisningen klar i tid?

I normala tider när allt är som det ska vara är mars månad högsäsong för årsmöten i landets ideella föreningar. I år kallade VSK Fotboll till årsmöte den 19: februari, ett möte som skulle gå av stapeln den 24:e mars.

En vecka innan årsmötet skickas årsmöteshandlingarna ut till föreningens medlemmar. Där ingår bland annat då en av styrelsen och revisorn undertecknad årsredovisningen.

I år är inget normalt år. Den 17:e mars ställs VSK Fotbolls årsmöte in då rekommendationer kommit från SvFF om att skjuta på alla icke-essentiella sammankomster.

Sedan det datumet har en rad medlemmar tillskrivit styrelsen och klubbchefen med begäran om att få ut årsredovisning och verksamhetsberättelse. Dessa dokument tar ju trots allt upp historiska händelser som inte kan påverkas av pågående verksamhetsår och iom att årsmötet blåstes av en vecka innan genomförandet måste handlingarna varit klara för distribution.

Trots påstötningar från medlemmarna har inga handlingar kommit och styrelseordförande Christer Blom har till en undrande medlem sagt att handlingarna kommer en vecka innan årsmötet, när det nu blir av.

Nu fick medlemmarna till slut handlingarna, men varför nu och inte tidigare kan man undra.

Jo, det enkla svaret hittar du på sista sidan i årsredovisningen. Årsredovisningen har inte varit klar förrän i denna vecka. Styrelsen och revisorn har undertecknat handlingen den 6:e respektive 7:e april.

Utan namnteckningar kan inga handlingar skickas ut och inga underskrifter kan göras förrän handlingarna är fullständigt klara och boken för föregående verksamhetsår helt stängd.

Nu inställer sig förstås frågan varför årsredovisningen inte var klar och undertecknad den 17:e mars, då de skulle skickats ut enligt tidigare plan.

Vad har hänt i de tre mellanliggande veckorna från att årsredovisningen borde varit klar för utskick fram till nu som gjort att handlingarna inte kunnat skrivas under och distribueras?

Det finns inga givna förklaringar till att det har blivit så här i år och att den här avvikelsen finns. Normalt är som sagt de här handlingarna klara i god tid innan årsmötet.

Det kan förstås finnas naturliga förklaringar. Men vi konstaterar att klubben inte följt sina rutiner med att ha årsmöteshandlingarna färdiga en vecka innan utsatt datum för årsmötet. Den avvikelsen är förstås olycklig och inbjuder nu till onödiga spekulationer om varför man väntat med att göra klart och skicka ut handlingarna.

Facebook Comments Box