ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy – Broberg 5-1

VSK tog emot ett skadedrabbat  Broberg ikväll, i en relativt ödslig maskinhall. Hemmalaget var ofta spelförande men Broberg stod emot bra, inte minst med tanke på sin sargade trupp. 5-1 till VSK slutade matchen. Inget glimrande hemmalag ikväll men väl ett solitt Grönvitt kollektiv. Det bådar gott inför framtiden.

 

Första halvlek

VSK är spelförande från första avslag. Till en början är det dock svårt att komma igenom Brobergs täta försvarsmur. Det krävs något alldeles extra för att komma till målchanser. Under matchens första 20 frispelar Martin Landström Ted Bergström vid ett tillfälle medan Tobias Holmberg hittar kapten Joneby vid ett annat.  Brobergs burväktare Henrik Rehnvall lyckas dock freda målet vid bägge situationerna.

VSK är som sagt väldigt spelförande men Broberg är relativt vassa på omställningar och vållar viss oro emellanåt. Kjellsson tvingas till en riktigt bra räddning, i övrigt är VSK:s försvar, med Stefan Edberg i chefs-position, vattentätt.

Trots en del chanser är det en tillknäppt inledning. Efter 25 minuter börjar det öppna upp sig en aning. Hemmalaget tvingar gästerna till flertalet hörnor, vid ett tillfälle är bollen i nät men målet döms bort. Strax därefter drämmer Mikael Olsson iväg ett skott lite på chans vilket visar sig vara ett lyckokast: 1-0! Grönvitt fortsätter att skapa. Flera hörnor med tillhörande kalabalik. Bergström hugger på returerna men har ingen lycka med avsluten.

Simon Jansson, som börjat dominera tillställningen med sin teknik och styrka, orsakar en straff. Tyvärr förvaltas den svagt utav Robin Andersson. Grönvitt har kommandot över avslutningen på halvleken men gästerna har någon tillstymmelse till kontring. 1-0 blir pausresultatet. Klart rättvist, men all heder till ett decimerat men kämpande bortalag.

 

Andra halvlek.

VSK får tidigt en hörna, den åttonde totalt.  På den utökar Stefan Edberg ledningen genom ett inte alltför lyckat skott. I övrigt inträffar en scenförändring i andra. VSK tycks bli lite bekväma efter sitt andra mål medan gästerna är mer aggressiva och rör sig bättre.  Broberg är faktiskt till och från spelförande under inledningen.  Hemmalaget tycks sakna geist och beslutsamhet i passningsspelet. Offensivt sätt.. Bakåt är det alltjämt klanderfritt.

Matchen är nu inne i en transportsträcka som långtifrån kommer gå till bandyhistorien. Tobias Holmberg är förvisso nära vid ett tillfälle via en fin genomåkning av Mikael Olsson. Broberg har några långskott, utan resultat. En stark VSK-defensiv gör det närmast omöjligt för Broberg att skapa något överhuvudtaget.

Vi får vänta till matchminut 68 innan det bjuds på lite offensivt bandygodis. Simon Jansson tråcklar sig fram och levererar en suverän pass till Ted Bergström. Helt fri lyckas den senare drälla med bollen men lyckas ändå styra in bollen i mål. Skönt för Ted. Skönt för Grönvitt- 3-0!

Målet följs av en utvisning på Simon Jansson, trots att Broberg skapar få chanser under tiden lyckas Jonas Engström reducera på hörna. Match månne?  Nja, VSK replikerar omgående genom Mikael Olsson och spiken är till hälften igenom kistan.

De sista dryga tio minuterna är mer ensidiga än innan. VSK får lite luft under vingarna och tvingar Rehnvall till flertalet ingripanden. Simon Jansson sätter matchens sista kasse på ett snärtigt skott efter en hörna. Spiken är definitivt inslagen och 5-1 blir slutresultatet.

 

Sammanfattning:  Det går att få ut mer av laget offensivt med tanke på vilka skickliga pjäser man har framåt. Den kollektiva styrkan imponerar dock. Laget har en helt annan vilja än ifjol och alla hjälper förtjänstfullt till, inte minst bakåt. Broberg gör faktiskt en riktigt bra insats efter sina förutsättningar men skapar nästan inga farliga chanser tack vare Grönvitts starka försvar.

 

Matchens gröna hjärtan

💚💚💚

Stefan Edberg

Läser spelet utomordentligt bra. Avvärjer flertalet försök till anfall och är spindeln i nätet i försvarsspelet.

💚💚

Simon Jansson

Blixtrar till med sina fina handleder. Släpper bollen lite fortare än förra säsongen och är lite av spindeln i det offensiva nätet ikväll.  Framspelningen till Bergströms 3-1 var värt hela entrépengen bara det.

💚

Mikael Olsson

En viktig tvåvägsspelare.  Bidrar till kollektivet och svarar för många individuellt bra grejer. En av seriens mest underskattade?

 

Facebook Comments Box