ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sluta gå i agenternas ledband VLT

Många är nog de VSK:are som läser VLT som upptäckt att tidningen startat en Sillyblogg som man uppdaterar löpande när man har något att avslöja runt värvningsläget i VSK Fotboll.

VLT verkar ha som mål att försöka avslöja vilka spelare som står på VSK:s värvningslista. Fine, det är deras jobb att göra. Men senast idag lyfter man fram att två okända afrikaner har provtränat i Danmark och att deras agent har hört av sig till VSK för att efterhöra intresse för provspel. VSK besvarade inte ens agentens mejl. Detta är alltså en nyhet?

Igår hade VLT en uppdatering runt Sebastian Stark Hedlund och tidigare har det varit Marcus Johansson. Varje gång har vi slagit oss av att det här inte är spelare som är av den kalibern som VSK söker och kollat upp, så varför rapporterar ens VLT runt de här spelarna?

Och mycket riktigt, när vi skrapar lite mer på ytan får vi en bild av att VSK inte alls är intresserade av de namn som lyfts av VLT utan det är agenter som hör av sig till tidningen som vill koppla sina spelare till elitklubbar via tidningsartiklar som i sin tur plockas upp av textrobotar och sprids vidare till transfersajter mm.

Hela proceduren handlar sålunda bara om att skapa icke-nyheter som hjälper agenterna att få text att sprida. Förutom det tvivelaktiga nyhetsvärdet (okända afrikaner provtränar inte med VSK) tar det bara tid från VSK:s värvningsansvariga att besvara frågor om icke-spelare som aldrig varit aktuella och som aldrig kommer bli det.

Sluta upp och vara så naiva VLT. Varför går ni i agenternas ledband? När blev det journalistiskt arbete att sköta deras marknadsföring? Vi på Anno 1904 tycker det är väldigt trist att VSK Fotbolls varumärke utnyttjas på detta sätt och att VLT står för tid och resurser som gör det möjligt.

Det är uppenbart vad som pågår och både klubben och speciellt VLT måste vara smartare här och sluta producera icke-nyheter åt agenter som ska tjäna pengar.

Facebook Comments Box