ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy har vaknat

Som VSK spelade i den första halvleken av annandagsdrabbningen mot Motala igår är ungefär så som jag, inför säsongen, hoppades att laget skulle spela. Med fart och med många involverade. Det tog tid vilket är förståeligt med tanke på att många spelare försvunnit medan många tillträtt.

Det var kollektivet som i första hand ska premieras för första halvleken men några killar stack givetvis ut.

Martin Lindström klev verkligen fram som speluppläggare och tog ansvar både bakåt och framåt. I honom har VSK en av seriens mest begåvade spelare! Kvicksilvret Joel Engström har gått från klarhet till klarhet de senaste matcherna, var bra även igår och dessutom målskytt. Sist men inte minst förtjänar Oscar Gröhn mycket kredd.

Ibland har jag blivit lite frustrerad, killen är stor, stark och har fart men tycks ta för sig alldeles för lite. Igår var han riktigt bra. Med honom, som pånyttfödd, och Jesper Hermansson kan VSK stoltsera med sitt bästa ytterhalvsspel på många år.

Det kan tyckas att VSK blev väl passivt i andra halvlek och stundom tillät hemmalaget ta över, men jag förstår att det var av stor vikt att slå vakt om poängen. Försvaret satt dessutom 100 procentigt igår. Väldigt mycket bättre än för bara några omgångar tillbaka.

En stabil och rättvis seger alltså som gav många positiva besked för tränarduon Carlsson och Ganebro

Det enda som saknades igår var, precis som tidigare, effektiviteten vid hörnskyttet samt att Robin Andersson har svårt att hitta rätt som toppforward. Får man till dessa moment tror jag Grönvitt kommer lägga beslag på fjärdeplatsen till slut.

I nuläget ligger grönvitt sjua, en poäng från den åtråvärda sjätteplatsen. Faktum är att tre lag; just Motala, Vetlanda och Bollnäs; ligger just poängen före. Det kommer alltså bli en kamp och m VSK fortsätter på den inslagna vägen kommer man klättra.

Det var en annandag som gav många positiva besked och extra kul att så många supportrar följde med och stöttade laget. Nu tar vi sikte på Frillesås, hemma imorgon, och Sandviken, borta om en vecka,

Facebook Comments Box