ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Visualisering av övergångar – Superettan 2020

För att ge er en bättre bild på hur övergångarna har sett ut så har vi gett oss på ett försök att visualisera detta. Genom att studera startelvor och byten går det att visualisera hur ett lag spelade förra året, lägger vi då till de spelare som värvats (grön färg) samt markerar de som lämnat (gul färg) så kan vi en enkel översiktsbild på hur slagstyrkan ser ut. Spelarna är sorterade efter speltid, dock tar den inte hänsyn till divisionstillhörighet och utländska spelare saknar speltid.

En stor reservation för fel i övergångarna, detta gjordes manuellt och risken för fel är överhängande. Men det ska vara tillräckligt bra för en bra överblick.

AFC Eskilstuna

Har tappat större delen av sin trupp genom degraderingen, men flera spelare som var givna i startelvan är fortfarande kvar. Sen är det en stor osäkerhet hur pass bra nyförvärven är då de är relativt oprövade.

AFC Eskilstuna övergångar 2020

Akropolis IF

Akropolis ser ut att lyckats behålla stora delar av sitt lag och kryddat på med meriterade spelare och duktiga seriekonkurrenter. Har även fått in lite rutin från Superettan förra året och bör stå sig helt ok.

Akropolis IF

Dalkurd

Ombyggnad pågår i Dalkurd, inte många spelare kvar som var givna i startelvan förra året. Många av spelarna som tagits in är intressanta men oftast unga. Håller de sig kvar kan de tjäna bra pengar på spelarförsäljningar vilket förmodligen är strategin.

Dalkurd FF övergångar 2020

Degerfors

Degen har lyckats behålla stommen men tappat skyttekungen Erik Björndahl till ÖSK och Ladan till GAIS. I övrigt har de lyckats behålla laget och om nyförvärven levererar kan det bli intressant.Degerfors IF övergångar 2020

GAIS

Efter att ha varit nära att åka ur förra året har GAIS rensat ut rejält och fyllt på med lika mycket. Det är oerhört svårt och veta var GAIS står någonstans.

GAIS övergångar 2020

GIF Sundsvall

Som AFC har GIF Sundsvall tappat många spelare i och med degraderingen, även om det tillkommit flera spelare är det också här svårt och sia hur bra laget är. Pontus Engblom har potential att vinna skytteligan.

GIF Sundsvall övergångar 2020

Halmstads BK

HBK ser intressant ut, har lyckats behålla stommen och värvat in intressanta spelare. Just att de har lyckats behålla de flesta spelare gör att de kan utmana om seriesegern.

Halmstads BK

IK Brage

Även Brage har lyckats behålla sina spelare, nyförvärvet Plana är en kompetent spelare som gjort en bra försäsong i Brage. Om de utländska nyförvärven håller bra nivå så kan Brage mycket väl spela i Allsvenskan nästa år.

IK Brage övergångar 2020

Jönköping Södra IF

Det har skett lite utrensningar i J-södra under vintern, även om nyförvärven alla är intressanta så ska laget spela ihop sig. Den långa försäsongen har garanterat gynnat laget och kanske blir det i år de går upp.

Jönköping Södra IF

Ljungskile SK

Ljungskile har rensat en hel del bland sina breddspelare och fyllt på, även om laget tappat några spelare till seriekonkurrenter ser många av nyförvärven spännande ut.

Ljungskile SK övergångar 2020

Norrby IF

Av de elva spelare som matchades mest förra året är det bara två som lämnat, resten är kvar. Norrby har även de letat bland de lägre divisionerna och kan hålla samma nivå som förra året.

Norrby IF övergångar 2020

Trelleborgs FF

Trelleborg har en hel del sponsormiljoner som ska brännas, det märks. Det är från allsvenskan det har värvats och det kan mycket väl vara Trelleborg som gör en Varberg.

Trelleborgs FF övergångar 2020

Umeå FC

Umeå har tappat Anton Eriksson och Samuel Kroon som båda var nyckelspelare förra året. Nyförvärven kommer nästan allihopa från Norrettan där Enis Ahmetovic är den starkaste värvningen med uppenbar kompetens för Superettan.

Umeå FC övergångar 2020

Västerås SK

Av de spelare som fick mest speltid förra året i VSK är det Boris och Dennis som har lämnat. Dock ser nyförvärven väldigt spännande ut med Ahmed Awad, David Engström och Pedro Ribeiro i spetsen.

Västerås SK övergångar 2020

Örgryte IS

Det kan bli ett tufft år för ÖIS, det är väldigt stor omsättning på spelare och även om det är intressanta nyförvärv så har också mycket spets lämnat. Spelare som Engström, Ludwigson och Tähti kan vara svåra att ersätta. Men Jobe och Bergmark Wiberg är duktiga spelare som kommer orsaka kaos i motståndarnas backlinjer.

Örgryte IS övergångar 2020

Östers IF

Efter att ha varit nära och åka ur har Öster rensat ut bland breddspelarna och plockat in namnkunniga spelare som Ammar Ahmed, Simon Alexandersson och Petar Petrovic. Återstår och se om de höja laget tillräckligt.

Östers IF övergångar 2020
Facebook Comments Box