ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vad har hänt med försvaret?

VSK förlorade även sin andra match uppe i Hälsingland, via kvällens 5-6 mot Broberg. Tunga tapp som ger Sandviken en klar fördel i jakten på den hett eftertraktade andraplatsen.

Spelet står inte att känna igen gentemot tidigare. Offensivt var det visserligen något bättre än mot Bollnäs men anfallen präglas i hög grad av långa bolltransporter och försök att komma runt på kanterna. Det ger försvarande lag fördelar då de vet hur VSK agerar. Tidigare var det snabba kombinationer och fler spelare inblandade.  Mer svårläst. 

Även om inte anfallsspelet skiner som innan så var det tillräckligt bra för att dominera spelmässigt. Man fick 1-0 i första och 3-2 tidigt i andra. Ändå lyckades man inte dra ifrån. Broberg kom med snabba repliker. När hemmalaget hastigt och mindre lustigt gick från 2-3 till 5-3 pös nästan all luft ur den Grönvita ballongen. Orsaken till det stavas försvarsspelet. Det var inte tillräckligt bra.

Tre av Brobergs mål orsakades av snabba omställningar där Grönvitt agerade alldeles för passivt. Det svider rejält. VSK skulle ha vunnit den här matchen med ett bättre (det gäller hela laget) försvarsspel.

Laget krigar verkligen, vilket de ska ha en eloge för men som åskådare kan man aldrig slappna av numera. Jag har inte gjort det sedan annandagsmatchen mot Motala faktiskt.  Man måste kunna stänga igen. Hålla tätt.

Laget har släppt in 45 baljor på sina 9 senaste matcher vilket är ganska anmärkningsvärt. Mer än hälften av vad man sammanlagt släppt in under säsongen. Det är kring detta Micke Carlsson och Johan Ganebro får sätta sig och fundera. Det är nämligen där skridskon klämmer.

Det känns lite surt att ha släppt andraplatsen till Sandviken men det lär bli ett race om den så hett åtråvärda positionen ända in på målsnöret, lagen möts ju i den sista omgången.

Nu väntar ett välbehövligt VM-uppehåll där laget har chansen att ladda batterierna och hitta tillbaks till sitt tidigare så stabila försvarsspel.

Målskyttar: Tobias Holmberg 2, Simon Jansson, Joel Engström och Magnus Joneby.

Matchens hjärtan

💚💚💚 Simon Jansson.

 Bra och dominant stora delar av matchen. Hans förarbete till Tobias Holmbergs 3-2 är matchens delikatess.

💚💚Henrik Kjellsson

Inget att anmärka på vad gäller baklängesmålen. Räddade därutöver ett friläge och bjöd på ytterligare en klassräddning i andra halvlek.

💚Tobias Holmberg

Två mål och mer delaktig än Landström ikväll.

Facebook Comments Box