ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Försäsongskoll v4

Denna helg var det tre superettanlag som passade på att starta sin försäsong och vi på Anno 1904 har kollat lite vad som har skrivits om matcherna.

IK Frej – Hammarby IF: 1 – 3

Veckans internmatch blev mellan Bajens farmarlag och Bajen, IK Frej redaktionen har helt glömt bort att A-laget spelat match i helgen och i övrig media har det mest stått om vad bajen pysslat med.

Den nye målvakten Jonas Olsson (från Sollentuna) gav en retur på en straff som en bajenspelare var först på och gjrode 1-0. Förre VSK-spelaren Marcus Degerlund är framme på en frispark och kan efter en ribbträff sätta bollen i mål och göra 3-0.

Intressant nog var det en av Bajens U19-spelare som förmodligen kommer bli utlånad till Frej som gjorde 1-3 målet för Täby-klubben, nämligen André Alsanati. Det var en riktigt uselt hemmåtpass av en bajenspelare som han kunde snappa upp och enkelt rulla i mål. Aslanati är för övrigt uppväxt i Eskilstuna och debuterade redan som 14-åring för IFK Eskilstuna i division 3 och gick sedan till City och därefter till Bajen.

I Bajen har han inte fått chansen i A-laget än men vann skytteligan för U19 i fjol med sina 15 mål. Vi hittar en ”Millberth” i startelvan hos IK Frej enligt Fotbollskanalens rapport. Vi misstänker att Umeå FCs Henrik Millbert provspelade hos Frej som högerback.

BK Häcken – Norrby IF: 2-1

Det blev bara en uddamålsförlust för Norrby IF mot allsvenska BK Häcken. Norrby ska ha spelat väldigt tajt och gjort det svårt för Häcken att komma igenom försvaret. På Norrbys hemsida kan vi läsa att de redan nu spikat truppen och var nöjda med resultatet. Tränaren Mohammed Ali Khan säger även ”Att förlora mot ett Häcken, som i stort sett bara spelade med ordinarie spelare från sitt A-lag, känns ändå helt okej.”.

IF Brommapojkarna – Sollentuna FK: 2 – 1

VSK Fotbolls premiärmotståndare BP valde att matcha mot Sollentuna FK i helgen. Sollentuna som tappat tre nyckelspelare (varav två till VSK) stod ändå upp bra mot BP och tog ett tidigt ledningsmål där Brwa Pishdare nickade in 1-0.

Utifrån highlights på BPs hemsida kan vi konstatera att Sabetkar nog saknades i SFK trots allt. 1-1 målet är ett missat uppspel från backlinjen som hamnar hos BP och sedan hos Ahmed Bonna som gör sitt första seniormål i karriären. Sollentuna står dock upp bra och är väldigt samspelta, men i 87 minuten gör så BP 2-1,  Aron Sandén får bollen av en ramlande medspelare och mittbackarna var inte riktigt med på vad som hände där.

Givet att BP ska vara seriefavoriter och ett Sollentuna som tappat sina bästa spelare hade vi nog förväntat oss större siffror och inte ett sent segermål. Till BPs försvar kan anföras att man roterade 22 spelare i matchen. .

Nästa vecka

Nästa helg gör VSK Fotboll försäsongsdebut hemma mot Dalkurd. Det ska så klart bli väldigt intressant och se hur VSK ställer upp. Nästan lika intressant är vilka spelare Dalkurd kan skrapa ihop. De ska av vad vi har förstått ha 11 kontrakterade utespelare men inte någon målvakt.

Övriga matcher:

GAIS – Halmstad BK

Degerfors – BK Forward

Mjällby AIF – Landskrona BoIS

Norrby IF – Utsiktens BK

AFC Eskilstuna – Syrianska FC

Västerås SK – Dalkurd FF

Varberg BoIS – Falkenbergs FF

Facebook Comments Box