ANNO 1904

Allt du behöver veta om VÀsterÄs Sportklubb

Truppen 2022

MĂ„lvakter 💚💚💚💚

Anton Fagerström, Daniel Svensson, Elis Wahl

Kommentar: En av superettans bĂ€sta mĂ„lvakter i Fagerström utgör grunden i VSK:s lagbygge. “Danne” Ă€r en stabil och lojal andrekeeper, och unge Elis Wahl stĂ„r fortsatt pĂ„ tillvĂ€xt med goda vitsord som ett framtidshopp.

Ahmad Faqa, inlÄnad frÄn AIK.

Mittbackar 💚💚💚

Alex Douglas, David Engström, Ahmad Faqa, Herman Magnusson, Jesper Merbom Adolfsson, Pedro Ribeiro, Viktor Steen

Kommentar: BĂ„de “Davve” och “Ribban” har saknats alltför mĂ„nga gĂ„nger och ”Davve” saknas just nu, och dĂ€rför stannar betyget vid tre hjĂ€rtan. Nye Ahmad Faqa (lĂ„n frĂ„n AIK) fĂ„r oerhört goda omdömen för bĂ„de sin fysik och förmĂ„ga att bryta igenom lagdelar med sitt passningsspel, och vi förvĂ€ntar oss att han startar direkt. Tillsammans med “Jeppe” och “Ribban” kan de utgöra en stark starttrea.

Magnusson och nyförvĂ€rvet Douglas Ă€r Ă€n sĂ„ lĂ€nge oprövade kort pĂ„ den hĂ€r nivĂ„n – men ifjol överraskade ju “Jeppe” och blev dundergiven, sĂ„ varför skulle inte nĂ„gon av dessa herrar kunna upprepa en liknande resa i Ă„r? Viktor Steen har trĂ€nat med Ettan-klubbar och en utlĂ„ning dit eller till division 2 bör ligga nĂ€ra till hands.

Max Larsson har fÄtt mycket förtroende under försÀsongen.

Vingar 💚💚

Simon Gefvert, Amer Ibrahimovic, Max Larsson, Mohammed Mahammed, Emil Skogh, Filip TronĂȘt

Kommentar: Stor bredd Ă€ven hĂ€r, men hur stĂ„r det till med spetsen? Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r den osĂ€ker, men det kan Ă€ndras. Simon Gefvert visade i höstas att han har god kapacitet pĂ„ den hĂ€r nivĂ„n, och lĂ€r vara en startspelare inledningsvis. Filip TronĂȘt vet vi alla vad han kan, och hittar han rĂ€tt pĂ„ denna nĂ„gorlunda nya position kan det betyda mycket. NyförvĂ€rvet frĂ„n Åtvidaberg, Mohammed Mahammed, sĂ€gs ha vĂ€ldigt spĂ€nnande egenskaper i förmĂ„gan att driva boll och utmana en en mot en – kvaliteter som VSK verkligen Ă€r i behov av.

Skogh vet vi Ă€r habil pĂ„ den hĂ€r nivĂ„n, medan unge herr Larsson har visat spĂ€nnande kvaliteter pĂ„ försĂ€songen som en man för framtiden. DĂ€rutöver Ă€r “Ibra” Ă„ter i de grönvita fĂ€rgerna efter en lĂ„nesejour i Skövde dĂ€r han inte tog plats under deras lyckade fjolĂ„r, men under försĂ€songen har vi inte sett skymten av honom pĂ„ planen.

Lagkapten Simon Johansson

MittfĂ€ltare 💚💚💚

Daniel Ask, Olle Edlund, Anders Hellblom, Dusan Jajic, Simon Johansson, Jakob Lindahl, Alex Lindelöv

Kommentar: Fyra kvalitativa spelare i Ask, Edlund, Jajic och Johansson gör att det ser relativt bra ut pÄ mittfÀltet, inte minst offensivt. Lindelöv Àr en kommande genombrottsman som kommer fÄ matcher redan i Är som 17-Äring, medan Lindahl Àr tÀnkt som alternativ till Edlund pÄ platsen som defensiv mittfÀltare tillsammans med Magnusson. Hellblom lÀr lÄnas ut för att fÄ speltid, precis som ifjol.

Miguel Sandberg, nyförvÀrv för 2022.

Anfallare 💚💚

David Burubwa, Viktor Granath, Viktor Prodell, Miguel Sandberg

Kommentar: Platsen som slÀpande anfallare kan visserligen tas av ovan nÀmnde Ask, men om vi ÀndÄ utgÄr frÄn den hÀr kvartetten Àr det Àn sÄ lÀnge ovisst. BÄde Burubwa och Sandberg tycks ha stor potential som slÀpande anfallare, men bÄda Àr oprövade och Burubwa dessutom med en lÄng rehabiliteringsperiod bakom sig. Kalle Karlsson har hyllat Sandberg flera gÄnger om, sÄ kanske kan vi hoppas pÄ ett genombrott dÀr? Det vore i sÄ fall mycket vÀlkommet. Annars lÀr det bli Ask som tar ett kliv upp i planen.

Samtidigt Ă€r det hĂ„rd konkurrens om platsen som “centertank” mellan Granath och Prodell, dĂ€r den förstnĂ€mnda vill bevisa sig pĂ„ elitnivĂ„ men har en strulig försĂ€song bakom sig och dĂ€r “Proddan” vill revanschera sig frĂ„n ett skadefyllt fjolĂ„r. Mot bakgrund av allt detta Ă€r det svĂ„rt att sĂ€tta högre betyg Ă€n sĂ„ lĂ€nge, men potentialen för fler gröna hjĂ€rtan finns helt klart om frĂ„getecknen rĂ€tas ut. BĂ„da dessa herrar bör i slag kunna göra sina mĂ„l i superettan.

Facebook Comments Box