ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Landström kommer ha sina absolut bästa år framför sig

Bandy är naturligtvis en lagsport men enskilda spelare sätter guldkant på sporten.En del blir synonyma med sin klubb genom att representera den under många säsonger och får därigenom en extra stark relation med fansen.

Andra har det där lilla extra som spelare, det artistiska och kan på egen hand få fansen att lösa en biljett. Några ytterst få bidrar med bägge dessa ingredienser. I VSK har vi haft Hasse Johansson, Pelle Fosshaug och Micke Carlsson som både varit synonyma med den grönvita klubben och haft de där extra bandyegenskaperna.

När Martin Landström skrivit på för två ytterligare säsonger med VSK tror jag att han så småningom kommer sälla sig till raden av fixstjärnor starkt förknippade med Grönvitt som klubb. Landström tycks trivas särskilt väl i VSK, det syns i engagemanget på isen och han är en av elitseriens mest begåvade spelare.

Att han blir kvar är i allra högsta grad glädjande och gör att vi kan se fram emot nästa säsong extra mycket. Förra säsongen hade vi många nya spelare vilket gjorde att det tog tid innan spelet satt ordentligt. När de väl satt var det nog bara Villa som kunde motsvara den höjden.

Till den kommande säsongen kommer VSK vara samspelta redan i november, det ger eminenta förutsättningar. Dessutom har vi en Martin Landström som kommer ha sina absolut bästa år alldeles framför sig. Det han visat hittills är bara början. Artisten, ledaren, lagspelaren, framspelaren och målskytten Landström går i bräschen för VSK.

Det är en ära att ha honom i laget och en ynnest att se honom spela. När vi väl är inne på glädjande förlängningar så måste naturligtivs även Micke Carlsson nämnas. Det känns minst lika kul att han stannar.

Den gamle storspelaren har genom åren visat sig vara en genial lagbyggare men har de senaste åren tvingas bygga nytt varje höst. När slutspelet väl närmat sig har han alltid fått till det på ett bra sätt men seriespelet har alltid blivit lite lidande av spelaromsättningen.

Nästa säsong kan bli den första på flera säsonger då Carlsson har en sammansvetsad trupp att tillgå med många matcher tillsammans. Det kommer ge frukt.

Efter några jobbiga veckor med både semifinalsortin hängande över en och oro över att vi skulle mista Carlsson och Landström känns det fantastiskt att duon blir kvar. Det ger förutsättningar till att en ny storhetstid kan stå för dörren.

Dessa förutsättningar får det att pirra lite extra inför vad som komma skall. Innan dess ska vi bara, som en supporter stärkt av diverse rusdrycker uttryckte saken: igenom den förbannade sommaren!

Facebook Comments Box