ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tre provspelare på plats

Som det traditionsenligt bjuder under november har provspelare börjat dyka upp och idag dök tre nya ansikten upp på VSK:s träning som samtliga verkar vara offensiva spelare.

Adam Bark, född 2000, Örebro SK

En anfallare och ytter från ÖSK som varit uttagen 10 gånger i matchtruppen och fått göra ett inhopp i år. Speltid har mest varit i U21 Allsvenskan där han gjort 5 mål på 12 matcher. Utöver detta finns det några landskamper med P17. Det är en spelare som tidigare ska ha varit aktuell för VSK och nu tittar klubben alltså igen på honom.

https://www.transfermarkt.com/adam-bark/profil/spieler/34657

Markus Uppling, född 2000, IFK Norrköping

Ursprungligen från Sollefteå men flyttade söderut för att vara med i IFK Norrköpings akademi. Spelade 2016 i Sollefteå GIF:s a-lag i division 3 men har sen dess inte spelat något seniorfotboll. Under det senaste året har han spelat i U19 och U21, i U19 serien mäktade han med 14 mål på 12 matcher.

https://www.transfermarkt.com/markus-uppling/profil/spieler/502131

Alex Brilhante, född 1995, IFK Värnamo

IFK Värnamos brasse som var den spelare som fick mest speltid i år och gjorde 8 baljor. Han fick mycket uppmärksamhet i den uppskjutna matchen i Svenska Cupen mot Malmö FF som spelades för en vecka sedan. Han gjorde då en bra match när Värnamo länge pressade Malmö FF och Alex syntes flera gånger i fotbollskanalens highlights (det är han med burret, svår och missa).

https://www.transfermarkt.com/alex-brilhante/profil/spieler/387927

https://www.fotbollskanalen.se/svenska-cupen-1/tv-malmo-klart-for-gruppspel-i-svenska-cupen—vann-enkelt-borta-mot-varnamo/

VSK Fotboll träning 2019-11-18

Kommentar

Det är svårt och veta hur aktuella dessa är för VSK, förra året var det säkert 20 provspelare men det var bara Emil Skogh som till slut fick ett kontrakt. Men självklart är det ett bra tillfälle att klubben bekanta sig med spelare som de är lite osäkra på eller vill ha koll på inför framtiden.

Facebook Comments Box