ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tankar inför IFK Norrköping – Västerås SK

Så var det dags för försäsongens andra träningsmatch och denna gång mot IFK Norrköping, VSK har valt att inleda med att matchas mot tuffast möjliga motstånd. Men vilka förhoppningar ska man ha på VSK inför denna match?

Från en tänkt startelva i serien så saknas Fagerström, Ribeiro, Engström och Simon Johansson samtliga spelare som får klassas som nyckelspelare. Utöver detta saknas nyförvärvet Granath som fortfarande är skadad efter smällen på första träningen, även han är förmodligen en spelare som är tänkt att starta. Det hade varit förödande manfall om det var dags att starta säsongen men när det är försäsong är det dumt att ta onödiga risker. Men när man ställs mot IFK Norrköping är det ett manfall som kommer saknas.

Tillbaka på plan för första gången sedan Vasalund förra året är Viktor Prodell, han verkade väldigt spelsugen igår och när jag frågade honom var han dock lite osäker på om det skulle bli 45 minuter eller mer än så. Att få tillbaka en spelsugen Prodell vore oerhört viktigt, förra säsongen blev det blott fyra mål men på hösten när han anslöt gjorde han sju mål. Kan Prodell komma upp i den formen påverkar det rejält de förväntningar vi kan ha på VSK.

Under försäsongen är jag mest intresserad av våra yngre spelare och de kommer säkert få chansen idag, Åslund, Hellbom och Lindelöv är alla spelare som ska ha gjort bra ifrån sig förra året och man vill ju gärna att någon ska blomma ut. Det stärker alltid självkänslan i en förening när man får fram egna spelare och därför hoppas jag att de får mer än bara ett inhopp sista 20 när det är en annan match än första 60.

Det kommer vara minst två provspelare på plats, en av dessa är Miguel Sandberg som fick en del speltid mot Djurgården. När en provspelare får två matcher är det ett tecken på rejält intresse. VSK har idag i anfallet Prodell, Granath, Ask och Videhult. Det är inte omöjligt att VSK väljer att låna ut Videhult i år då han behöver få speltid och det skulle öppna upp för en spelare som Miguel.

Den andre provspelaren är Hampus Söderström, en spelare som tidigare spelat i Frej med bland annat Olle och det visar sig även att han likt Simon Gefvert har Ösmo som moderklubb. När jag frågade Gefvert om detta så visade det sig vara en barndomsvän till honom. Hampus är iallafall mest känd för sina frisparkar som är från en annan värld.

Eftersom både Engström och Ribeiro saknas så blir det ett bra test att se vad Magnusson och Hermansson går för. För det är just när både Engström och Ribeiro saknas det finns frågetecken om våran backlinje. Kan de hålla ihop hyfsat i en timme så är det ett gott betyg.

IFK Norrköping har spelat en försäsongsmatch, det var mot BP som man vann med 3-1, men i 78 minuter låg de under med 1-0. Då försäsongsmatcher ofta har två helt olika lag första timmen och sista 10 ska man inte dra för stora slutsatser mer än att BP lyckades stå upp bra. Återstår och se om VSK kan göra något liknande

Resultatmässigt hoppas jag bara att det inte rinner iväg, det vore skönt om anfallarna gjorde ett mål så vi inte har två matcher där laget gott mållösa.

//HL

Facebook Comments Box