ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sviten bruten trots stundtals fantastisk bandy

Känslan är mycket tung just nu. VSK Bandys förlustfria svit är bruten.Den stannade vid elva matcher. Det var Sandviken av alla lag som bröt den. Den gamla rivalen som det svider allra mest att förlora mot. Till råga på allt var det en match VSK hade i sin hand och borde ha vunnit.

Känslan var så bra på förhand. Att gå på bandy 13:15 en söndag innebär alltid en bra känsla. Jag var också övertygad om att VSK skulle tvåla dit Saik. Det såg också ut att bli så. Man hade 2-0 i första och bud på betydligt fler mål via en smärre propaganda. Istället gjorde gästerna snöpligt 2-1.

I den andra fortsatte VSK att vara spelförande. Skapade chanser och gjorde också följdriktigt 3-1. Hastigt och mindre lustigt kom dock Sandviken ifatt, 3-1 blev smärtsamt nog 3-3 och så småningom 3-4. VSK fortsatte att skapa chanser och åstadkom bl a tre hörnor.

Sandvikens Joel Othén var dock omutlig och hade därutöver hjälp av uddlösa VSK:are. I slutet såg det trots allt ut att bli en poäng och fortsatt liv i sviten. Den ständige måltjuven RTobin Andersson satte 4-4 och underbar avslutning, trodde vi.

Minuten efter dunkade Daniel Berlin in 4-5 och drog ner den Grönvita rullgardinen med ett brak.

Känslan är mycket tung som sagt. Det är väl så att tur och otur jämnar ut sig, säkert har VSK haft flyt vid några tillfällen under de elva matcherna utan förlust. Det är dock en klen tröst. Den här matchen skulle VSK ha vunnit. Man borde ha punkterat den redan i första halvlek då laget stundtals visade upp sin bästa bandy för säsongen.

Sviten blev elva matcher lång. Det svider, det kommer säkert bli lite halvdant med sömnen inatt. Framöver tror jag dock Grönvitt kan dra nytta av förlusten. Få laget att samla kraft och steppa upp inför avslutningen på serien och blir ännu bättre.

Efter den knackiga starten har Grönvitt många gånger i vinter visat upp vilket bra lag man är. Det gjorde man även idag. Förlusten kommer bara vara en liten ynka parentes när vi sammanfattar säsongen.

Nu får laget skaka av sig den och inleda en ny svit med början mot Vänersborg på tisdag. Vi ses då!

Facebook Comments Box