ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En chans till nödvändig revitalisering

Övriga Norden har ganska nyligen meddelat att covid19-restriktionerna kommer att falla och från och med 9/2 så försvinner även dessa i Sverige. Att det är ett efterlängtat besked är en underdrift och det känns skönt att från och med nästa vecka går det att gå på bandy igen utan att behöva tänka på publiktak och restriktioner. Ur ett Grönvitt perspektiv kunde timingen inte varit bättre. Sportklubben har tyvärr drabbats av corona den föregående veckan men spelade igår en kanske något oväntat spännande match borta mot IFK Rättvik. Innan det ofrivilliga uppehållet har laget gått som en ångvält med goda resultat, speciellt mot Villa på annandagen, Edsbyn och en välförtjänt poäng mot AIK. Med ett slutspel som står inför dörren har VSK Bandy ett ypperligt tillfälle att revitalisera bandyintresset. Nu jäklar finns det alla möjligheter i världen att dra i högsta växeln och skapa en bandyfeber i Västerås, detta tillfälle får inte Sportklubben låta rinna ur händerna. Tyvärr för vår del så har vi klassikermötet på hemmaplan mot Sandviken och matchen mot Vänersborg innan restriktionerna släpps. Med tanke på alla matchflyttar som varit och att det kommunicerats från bandyförbundet att uppskjutna matcher relaterade till covid19 inte kommer att accepteras finns det inte så mycket att göra där dessvärre.

Förhoppningsvis blir vi många som får glädjas åt grönvita mål på plats framöver!

Så vad behöver göras? Kortsiktigt behöver VSK framförallt locka tillbaka VSK:are som kanske inte går på mer en någon enstaka match under säsongen, kanske slutspelsmatcherna och en eventuell final. Folk drar folk, uppstår det ett sug så dras fler med. Pga situationen med covid så har man kanske inte kunnat ses ute bland folk ute på stan eller Erikslund. Kampanjapparaten behöver skruvas upp till max och lite till. Att erbjuda ett mindre säsongskort för säsongens resterande matcher kan vara en lösning, alternativt att man helt enkelt sänker biljettpriser eller erbjuder förköp av biljetter.

Långsiktigt behöver klubben nya supportrar. Dessa framtida potentiella supportrar finns ute i alla våra grundskolor. Ut i skolorna VSK! Visa barnen och ungdomarna vad bandy är och hur otroligt vacker sporten är. ”Bandyn är en tjusig sport”, som Kalle sade en gång i tiden. Dessutom är vi de majestätiska mesta mästarna och spelar just nu en helt otroligt attraktiv och resultatgivande bandy. Det här laget kan på riktigt slåss om ett SM-guld på Studenternas redan i år. Dessutom så kommer garanterat damerna att vara med och fightas om en finalplats, vilket i så fall blir en fjärde raka final i så fall. Hur häftigt vore det inte med en dubbelfinal igen? De sportsliga förutsättningarna för herrarna ser väldigt goda ut. Med tanke på form och placering så ser det ut som att vi som sämst hamnar fyra i tabellen vilket gör att vi duckar våra tyngsta konkurrenter i en kvartsfinalserie.

VSK Bandy är förstås smärtsamt medvetna om det falnande bandyintresset. Här vill jag verkligen lyfta fram att klubben bjöd med sig sitt P-08 lag upp till Rättvik. En snygg och enkel gest som involverar och skapar minnen som jag tror kommer att vara med spelarna en lång tid framöver. Nu hoppas jag att man ser det här tillfället som presenterats lagom till att slutspelet kommer att dra igång. Micke Carlsson och spelarna är samstämmiga i en sak, och det är att när vi står på läktaren, fyller hallen och tar i från tårna blir vi den tolfte spelaren som lyfter laget till nivåer där vi slåss om SM-guld. Nu när restriktionerna försvinner så se till att ta dig ned till Rocklunda och stötta våra lag i slutspelen.

Svårare än så är det faktiskt inte.

//MK

Facebook Comments Box