ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tankar efter en halvdan seger över Frillesås

Covidens framfart sätter sina tydliga spår överallt inom idrottsvärlden. Direkt av smitta i laget eller indirekt via mental påverkan, Ett lag som Liverpool lyckades exempelvis förlora med 2-7 i en ligamatch. Det hade aldrig hänt under en säsong med vanliga förutsättningar.

Det är tabeller som haltar pga uppskjutna matcher det finns säkert en oro som präglar de flesta lag i de flesta sporter.

VSK Bandy är ett tydligt exempel på detta, man har varit tvungna att skjuta upp flera matcher, pga smitta i egna laget eller hos motståndarna.

Det kan vara en del av förklaringen till att gårdagens möte med Frillesås lämnade en del i övrigt att önska. Grönvitt vann med 7-5. Med all respekt för hallänningarna så är det ett underbetyg att släppa in fem mål mot dem. Till råga på allt gjorde gästerna matchens två sista mål vilket påverkar VSK:arnas känsla efter matchen.

Det är för tidigt att döma laget. Med ett mer regelbundet matchande kommer spelet sitta mer.

Trots detta vill jag höja ett varningens finger för försvarsspelet. Åtta insläppta mot Broberg och poängtapp då, fem insläppta igår och en ledning som klipptes ner från 7-3 till 7-5. Det kan bli en ond cirkel av det hela.

Coviden kommer ligga som ett filter över den här säsongen, för alla lag. Det gäller att hantera läget på bästa möjliga sätt. Alla sitter i samma båt.

VSK måste höja sitt försvarsspel och kunna kontrollera matcher, som den igår, på ett bättre sätt. Fler sådana här insatser och fjärdeplatsen kommer att kännas avlägsen.

Nu är det bara att glömma gårdagens insats och ta sikte mot Sandviken på fredag. Då måste man, trots tiderna som råder, fokusera och försöka närma sig sin normala standard.

Facebook Comments Box