ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 28

Då var det dags att tippa omgång 28 i årets upplaga av Superettan. Alla förstår att det är nu nerverna börjar spela lagen ett spratt och att tippa resultaten kanske aldrig har varit svårare och då har denna års serie varit svårare än de flesta föregående. Men men, skam den som ger sig. Vi kör hårt på kryss den här omgången. Det lönar sig ofta då lagen i många av omgångens matcher kan leva med ett kryss, men inte gärna vill ta en förlust.

IK Frej – Halmstads BK: X

Frej har ryckt upp sig under hösten med nystarten som skedde när en ren och fin tränartrojka tog över. Inte minst har man fått igång mittfältsmotorn Ribeiro som glänser med sin teknik, spelsinne och hårda arbete över hela planen. Sista matcherna har det dock varit lite grus i maskineriet då man inte lyckades vinna borta mot ett lojt Dalkurd trots ett episkt spelövertag. Kvitteringen skedde på övertid och det var svagt av Frej att inte avgöra under ordinarie speltid. Nu ställs man mot ett HBK som absolut inte har något att spela för. Trots detta har man visat upp en moral och kämpaglöd som man saknade i våras när man var seriefavoriter. Senast avfärdade man enkelt Norrby och matchen före det slog man Varberg.

Frej behöver desperat poängen och HBK inga alls. Borde vara en given hemmaseger men vi tror nog att nervsjukan smugit sig in lite hos Frej och HBK spelar avslappnat. Oavgjort är ett resultat som båda kan leva med och vi tror därför att matchen slutar med ett kryss.

GAIS – Varbergs BoIS: X

GAIS chockade alla genom att vinna välförtjänt på bortaplan mot J-Södra före uppehållet. Det var ren energi och man sprang helt enkelt ned motståndaren. Nu behöver man fortsätta detta för att säkra de sista poängen som gör att man undviker kval. På andra sidan står Varberg som enkelt avfärdade VSK på hemmagräs senast och som fick många positiva svar i den matchen. Nu behöver man fortsätta att vinna för att vara med i toppen. Den här matchen kan faktiskt sluta lite hur som helst. Vi sätter ett kryss som utgångstips och tror att GAIS kommer klara av att hantera Varbergs offensiva kvalitéer.

BP – Dalkurd FF: X

BP måste ta poäng i den här matchen, sin svaga form till trots. Man har torskat tre raka matcher men det är nu det gäller på riktigt. Vi antar att tränare Jonevret använt uppehållet till att nöta och nöta positionsspel, spelvägar och löpmönster. Spelarna måste börja tro på vad de gör. Frågan är då om det räcker mot ett Dalkurd som har en teoretisk chans på kvalplatsen, med fem poäng upp. Vi tror att BP kommer att slå vakt om sin poäng och se till att kontra på motståndaren för att få in ett mål och kanske kunna vinna matchen. Dalkurd har sin teoretiska chans till trots inget egentligt att spela för. Dessutom antar vi att de flesta spelarna nu undrar hur det ska gå med deras fortsättning i klubben, eller om klubben ens finns kvar vid årsskiftet. Vi tror även att denna match slutar oavgjort och om något lag vinner den tror vi snarare på BP än Dalkurd.

VSK Fotboll – Mjällby AIF: X

Tuffast tänkbara motstånd för VSK som tar sig an serieledaren på hemmaplan. Förutsättningarna är enkla. Vinn matchen och var klar för en ny SE-säsong, förlora eller kryssa och ångesthösten fortsätter. Mjällby har inte imponerat särskilt mycket på senare tid med en knapp seger över Öster på hemmaplan, före uppehållet. Ska man vinna den här matchen krävs bättre spel på det snabba konstgräset i Västerås. Naturligtvis kommer man gå för seger och det kommer bli en hård kamp på mittfältet om matchherraväldet. VSK kommer till match utan Filip Tronêt med med Petar Petrovic tillbaka i matchform. VSK kommer balansera spelet en smula defensivt och se till att gå på raka och snabba omställningar, kanske får vi se en återgång till 4-4-2 för att se till att vi har tillräckligt med folk på rätt sida bollen. Spännande match som vi tror slutar oavgjort.

IK Brage – J-Södra: 2

Det är mycket nerver nu hos lagen i båda ändarna av serietabellen. Nu pratar vi om trean och fyran som ska göra upp om chansen till Allsvenskan. Förloraren är nästan säkert borta från direktplatserna och får slåss om kvalplatsen. Segraren har stora chanser att i kommande matcher säkra ett avancemang. Båda lagen har känts skakiga på slutet och har tappat poäng i ett antal matcher. Men nu gäller det allt och den som får bäst ordning på nerverna vinner den här matchen. Det blir säkert inget skönspel utan mest kamp. Vi har ju sagt att J-södra ska vinna serien och då ska vi så klart hålla fram dem i den här matchen som segrare. Vi tror att de kan fixa en tung bortavinst. Manskapet vill nog visa tränare Brännström att den snöpliga förlusten mot GAIS tidigare var ett olycksfall i arbetet. Bättre fokus och mer energi i den här matchen alltså. Bortavinst anbefalles.

Norrby IF – Trelleborgs FF: X

Norrby har inget att spela för mer i år och har nu börjat veckla ihop denna säsong. Man har förlorat de två senaste matcherna och man vill så klart inte förlora, men samtidigt kanske inte den riktiga viljan finns där. För Trelleborg så ser läget bra ut men man är inte säkra på att undvika kval ännu. I den här matchen kommer man vilja ha med sig poäng ifrån Borås. Det innebär att man kommer se till att försöka stå lågt med laget och göra det Norrby helst gör, gå på omställningar. Det här kommer bli en grismatch och får vi ens se något mål så lär det bli 1-1. Vi tror starkt på oavgjort även i denna match.

Östers IF – Syrianska FC: 1

En match som båda lagen vill vinna men absolut inte förlora. Läget är riktigt tufft för båda. Det finns så klart många taktiska överväganden att göra för tränarna i denna match. Hur ska man ställa upp, hur ska laget balanseras och hur ska man få stopp på motståndarna så att man inte släpper in mål. Båda lagens försvar lämnar övrigt att önska, så gissningsvis kommer man att se till att säkra bakåt, så att man inte går bort sig. Vilka tar poängen i denna sexpoängsmatch? Ja vi tror att Öster till slut i kraft av hemmaplan drar det längsta strået och vinner matchen. Ångesten kommer dock att gå att ta på innan man gör det förlösande 1-0 målet.

Örgryte IS – Degerfors IF: 2

ÖIS supportrar kan inte ha varit nöjda med att laget i praktiken spelade bort chansen på kvalplats förra omgången genom att snöpligt förlora mot Syrianska på bortaplan. Det var en katastrofmatch där Syrianska kunnat vunnit med ännu mer. Degerfors däremot har radat upp fina prestationer på senare tid och har nu faktiskt chansen på kvalplatsen om man fortsätter vinna. Det känns som att DIF är lite hetare och att man nog ska kunna chocka ÖIS genom att vinna i Göteborg. Vi tippar en två men matchen kan rimligen sluta hur som.

Facebook Comments Box