ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 22

Då var det dags att dela ut våra gröna hjärtan till krigarna som förlorade nu senast mot Trelleborg på bortaplan.

Det blev en tung förlust som kändes onödig på många sätt, men vi och spelarna får se det som ett lärospån till kommande säsonger. Gräs är något annat och speciellt så om man har Trelleborg på andra sidan mittlinjen.

Här är Annos gröna hjärtan TFF – VSK

💚💚💚 Brian Span
💚💚 Petar Petrovic
💚 Sean Sabetkar


Brian Span

Brian visade som så många gånger förr att han har lagets högsta lägstanivå. Ingen i VSK gjorde någon särskilt framstående match. Men Brian tycks inte kunna göra direkt svaga insatser, utan hittar alltid sätt att jobba med spelet för att försöka få till anfallslägen och avslut åt laget, trots att laget inte spelar bra. Han behöver inte ens ha bollen utan den kan gå via kanterna, han ser till att jobba med löpningarna och tvingar motståndarnas att ständigt vara i rörelse, vilket minskar möjligheten till positionsspel och att hela tiden vara rättvänd. En riktig slitvarg är han Hinken. I den här matchen var han inte alltid så involverad i spelet då det mesta hände på kanterna. Men han är alltid beredd, vilket visade sig när han snappade upp bollen efter målvaktens usla utspark. Han borde gjort mål där.

I andra halvlek kom Brian mer med i spelet, främst för att han sökte sig ut mot kanterna mer och för att Jonas Hellgren bättre kom in i det offensiva spelet. Brians reduceringsmål är väldigt snyggt och en frukt av att Jonas ser till att vara offensiv mittfältare fullt ut och agerar bakom deras backlinje. Det står helt klart att Jonas och Brian är en vinnande kombination centralt i banan, något att bygga på för framtiden.

Vi fick en helgjuten insats av Brian i den här matchen som dessutom kröntes med ett mål. Tre hjärtan in på kontot.

Petar Petrovic

Petar har blivit given som lagets vänsterbreddare efter fina insatser senaste matcherna. I den här matchen hade Petar inte så mycket att göra i första halvlek då det mesta av det offensiva spelet var förlagt på andra kanten med firma TT (Tronêt-Tsouka) som anfallsmotorer. Detta sagt, när väl bollen hittade ut till Petar utmanade han direkt och åstadkom flera inlägg/hörnor/avslutssituationer åt sig själv eller andra. Petar förmår hålla i bollen och göra något kreativt med den så att det inte behöver bli stress hela tiden för att avsluta anfallen, en viktig egenskap för att inte få omställningar emot sig.

I andra halvlek vred VSK om spelet och många fler av anfallen kom på vänsterkanten. Då fick också Petar visa att det kan bli riktigt farligt när han driver in bollen och får hjälp av sina medspelare med löpningar och bolleveranser. Om inte annat visade halvleken att VSK inte alls längre är beroende av att Filip ska göra allt kreativt i anfallsväg från högerkanten. VSK har nu med Petar i laget ett hel anfallsbesättning som kan hota från alla håll.

Sean Sabetkar

Traktorn får vårt sista hjärta för sin fina insats i denna match. Mittförsvaret fick slita hårt när långbollarna kom och det blev mycket löpningar och markeringsspel. Sean sköte det bra och vi minns särskilt ett tillfälle i andra halvlek när han x2 slängde sig efter varandra och avvärjde ganska givna mål. Vi hyllar Traktorns inställning och strama försvarsarbete. Han var helt klart en bidragande orsak till att VSK inte släppte till fler mål denna dystra afton.


Facebook Comments Box