ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 20

Dags då att singla ut våra gröna hjärtan till de bästa spelarna i laget i förlustmatchen mot Halmstads BK.

Faktum är att det är lika svårt att plocka ut tre spelare som ska ha extra creed i den här matchen, som de var i efter vinsten mot Örgryte. Men vi har lagt pannorna i djupa väck och här är nu våra gröna-hjärtan-mottagare.

💚💚💚  Simon Johansson
💚💚 Karwan Safari
💚  Anton Fagerström

Simon Johansson

I den här matchen fick vi se en hel del av det som fick Superettapubliken i början av årets serie att börja googla namnet Simon Johansson. Sakta men säkert har Simon börjat hitta formen, vi såg klara antydningar mot ÖIS, i den här matchen ännu mer. Tillbaka är fokuset, skärpan och speeden i hans aktioner. Simon var delaktig i spelet och styrde anfallsuppbyggnaden allt som oftast. De intelligenta löpningarna var tillbaka och Simon rörde sig över stora ytor för att hjälpa till och skapa möjligheter för lagkamraterna. Han fick dessutom göra mål, förvisso lite turligt när bollen studsar rakt ut till honom på Brians stolpträff, men ändå, Simon är med och bredsidar enkelt in bollen. Det målet betydde mycket för matchen och Simon tog om möjligt tag i spelet ännu mer i jakten på kvittering. Och visst, vi har sett det många gånger förr. Det tidiga inlägget från höger som slås mot bortre stolpen där Simon vet att Karwan alltid dyker upp. Så också denna gång. Inlägget är så perfekt slaget att Karwan får göra ett av karriärens enklaste mål, raka in bollen i tomt mål från två meters håll. Mer precist kan inte ett inlägg bli. Skönt att se Simon med en stigande formkurva. Det bådar gott för hösten och är precis det VSK behöver. Tre hjärtan in på Sulans konto.

Karwan Safari

Det är inte ofta vi ger två av våra hjärtan till en inhoppare. Men vi gör det denna gång och av en god anledning. När Karwan kom in i 65:e minuten förbättrades VSK:s anfallsspel påtagligt. Med Karwans i boxen blev helt plötsligt VSK:s alla inlägg mot mål farliga. Fram till dess hade VSK inte fyllt på med folk och inläggen kom i lägen där HBK:s försvar var samlat. Med Karwan på plan blev det bättre fart och mer rörelse. Det var också en av hans patenterade anfallsvarianter som gav laget en kvittering. Smyg med mittbackarna och precis när Simon slår bollen vikar man av mot bortre stolpen, där bollen i princip alltid kommer. Så också denna gång och backarna såg ut som statister. Snyggt så det förslår. Med stor hjälp av Karwan lyckades laget kvittera, därför blir det två hjärtan trots att Mr K inte spelade mer än i 25 minuter.

Anton Fagerström

Det kanske kan verka konstigt att en målvakt som fått kröka rygg och vittja kassen tre gånger förtjänar ett av våra hjärtan. Men som matchen utvecklade sig kan alla se att Anton knappast kan lastas för målen. Nä, tvärtom räddade han VSK kvar i matchen. Vi tänker särskilt på ett tillfälle i 12:e minuten när anfallaren rinner igenom och kommer helt fri med Anton. På något mirakulöst sätt lyckas Anton göra en benparad och bollen rullar utanför stolpen. Hade det blivit 0-2 i detta läge så nära inpå HBK:s ledningsmål hade det varit riktigt tufft för VSK att orka ladda om och komma igen. Som vi har sagt många gånger förr, Antons räddning där och då gav VSK möjligheten att vara kvar i matchen och kriga om poängen. För övrigt var Anton på vippen att reflexrädda nicken som ledde fram till 2-3. Anton gjorde det han skulle och mer därtill, därför landar ett grönt hjärta hos honom.

Facebook Comments Box