ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 11

Då var tiden kommen att dela ut våra gröna hjärtan till spelarna efter VSK Fotbolls poängrån i Halmstad. Det var inte särskilt svårt att hitta våra mottagare. Laget fick försvara sig hela matchen så rimligen är det försvarsarbetarna som går segrande ur striden om våra hjärtan.

Här är våra mottagare

💚💚💚 Sean Sabetkar
💚💚 Calle Svensson
💚 Anton Fagertröm

Sean Sabetkar

Il Trattore gjorde i den här matchen sitt bästa framträdande i den grönvita dressen sedan han kom till klubben i höstas. Det fanns ett oändligt antal lägen att medelst tajt försvarsarbete kunna glänsa som grönvitt mittback i den här matchen. Vi konstaterar att Traktorn tog till vara på vartenda ett. Vi fick se prov följsamt försvarsarbete, ständiga duellvinster och så då traktorns specialitet, att täcka skott. Som det jordbruksredskap han är kunde vi gång på gång se hur han rullade ut sina höga och breda traktordäck som samtliga skottförsök från frustrerade anfallare kom att studsa bort på.

Sean släppte inte till ett enda farligt läge från sin position, han var Mr 100% i denna match. Hatten av för matchens lirare, om ni frågar oss. Tre hjärtan att packa in i handskfacket på traktorn för Sean.

Calle Svensson

Det är omöjligt att inte ge den andra mittbacken så många hjärtan som möjligt. I den här matchen spelade verkligen mittbackarna som ett gammalt strävsamt par, som levde för hundra år sedan. Mittbackarnas kamp kan sägas illustreras av parets hårda och lite otacksamma liv. Tvingande slit från morgon till kväll i fabriken med en uppoffrande mentalitet och med en benhård ovilja att framhäva sig själv eller framstå som märkvärdig. Det var hårt att jobba i fabriken för 100 år sedan, det är hårt att vara mittback i dagens VSK. Västerås Sportklubb är arbetarnas klubb, mittbackarna fick verkligen visa att de tagit den traditionen vidare. Mitt i allt slit finns också kärleken över att åstadkomma något tillsammans. När två människor smälter samman och produkten blir mer än den enskildas prestationer. Mittbacksparet var som en grönvit organism som rörde sig i det egna straffområdet och förhindrade alla försök till att få bollen på mål. Vi fick se traktordäck i vägen, röda kalufser och en obändig försvarsvilja av finaste sort.

Vi vill också framhålla båda mittbackarnas lugn i pressade lägen när bollen återvunnits. Här var det minsann inget mittbackstjongande utan båda vinnlade sig om att vårda bollen och spela sig ur situationen trotts ibland pressade lägen.

Calle måste få våra två gröna hjärtan för att han tillsammans med Sean i den här matchen bildade det vackraste mittbackspar världen någonsin skådat.

Anton Fagerström

Anton hade trots det enorma tryck HBK lyckades få till på VSK förvånansvärt lite att göra. Det berodde förstås på lagets och inte minst backlinjens excellenta försvarsarbete. Anton behövde ”bara” visa vid två tillfällen att han är seriens bästa målvakt. Men som vi sagt tidigare. Anton med sitt lugn gör att backlinjen kan och vågar spela med små marginaler. Han gör vår backlinje bättre med sitt lugn och att de kan vila i tryggheten att Anton fixar det om de skulle råka missa något. Det är en trygghet värt allt nu när laget är pressat från många håll.

Facebook Comments Box