ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Semifinal!

Efter tre matcher av trevande VSK-spel blev den fjärde kvartsfinalen mot Vänersborg ett statement för vad VSK kan när maskineriet väl rullar smärtfritt.

Det var aldrig någon tvekan. Grönvitt tog kommandot från ruta ett. Offrade sig vid hörnrusen till skillnad från innan och satte en sjujäkla press när Vänersborg hade boll. Dominerade matchen från start till mål. Levererade från Kjellsson till Andersson helt enkelt.

Den allra största skillnaden nu gentemot tidigare matcher, ja inte bara i den här serien utan generellt, var försvarsspelet. Det satt 100 procentigt ikväll. Hela laget försvarade förtjänstfullt, inte bara de som placerats i backlinjen. 

Man satte tonen från första avslag som sagt. Ledde med 0-2 efter dryga 10 minuter. Hade full koll. Höll bollen inom laget. Agerade som en verklig lagmaskin.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster. Grönvitt hade greppet och satte 0-3 via en magisk dribblingsräd av Martin Landström. Hemmalaget gavs ingen pardon. Hade förvisso tillstymmelse till kontakt vid 1-4 men VSK replikerade reptilsnabbt. 1-5 och rejäl ridå för Vänersborg. Sista delen av matchen blev mer av en transportsträcka än något annat.

Mycket av scenförändringen får tillskrivas VSK:s högre nivå gentemot innan, men kanske blev det paradoxalt nog ett litet dilemma för Vänersborg att ställas mot ett VSK utan Simon Jansson. Den gode Simon brukar ha mycket boll och utan honom blev det istället en handfull motståndare att hålla ögonen på för hemmalagets räkning.

Hur som helst så vann VSK rättvist, 6-2, och tar den här serien med 3-1. Det innebär extra vila inför den stundande semifinalen som lär bli en rejäl drabbning. Sandviken känns trolig som motståndare, efter kvällens skalp på Zinken, men man vet aldrig i den här sporten.

 Målskyttar VSK: Martin Landström 2, Magnus Joneby,  Ted Bergström; Joel Engström, Mikael Olsson

Matchens hjärtan

💚💚💚 Tobias Holmberg

Tog mycket ansvar i försvarsspelet, vann dueller, höll i bollen mycket smart och var extremt skicklig i passningsspelet. Själva regissören och en stor anledning till VSK:s dominans. En Iniesta eller Xavi förklädd till bandyspelare.

💚💚 Magnus Joneby

Gick som så ofta i bräschen.  Hindrade många presumtiva Vänersborgsanfall genom att vara framme med en lång klubba. Smart och småful i duellerna och en tidig igångsättare av anfallen via sin skridskostyrka. Satte nivån omgående ikväll via tuffa dueller och ett tidigt första mål.

💚 Rasmus Sjöström

En ny fin insats av den unge backen. Oerhört tät och offervillig i försvarsspelet

Facebook Comments Box