SAIK – VSK Bandy – reflektioner

Vår bandyexpert har följande depesch att lämna efter Sandvikens seger över de grönvita krigarna i kvällens drabbning. Matchen slutade 6 – 4 till pingvinerna i Sandviken

1. Första halvlek innebar att VSK Bandy blev utspelade i långa stycken. Man mötte en SAIK som inte spelade som man brukar göra med ett metodiskt uppbyggt anfallsspel. För aftonen var spelet rakare och snabbare in på VSK:s planhalva. Man mötte ett lågt stående VSK försvar som hade svårt att freda sig i det snabba spelet. Coach Micke var inte nöjd med det hela och tog timeout i 22:a minuten. Det verkade som en hårtorks timeout.
  2. Sandviken ledde med 5-2 efter första och VSK ska dels vara glada för att de lyckades få in två bollar och att de inte släppte in fem till. Sandviken var överlägsna
  3. Det fattades energi och inställning i första halvlek – SAIK gjorde lite som de ville. Det kändes som att alla VSK:are åkte runt och hoppades att Simon Jansson mirakulöst skulle dyka upp och fixa det hela. Han spelade överhuvudtaget inte i afton.
  4. Andra halvlek är bättre. VSK kommer ut med mer energi och lyckas reducera genom Martin Landtröm som står för kvällens prestation när han själv dribblar sig igenom Saik-försvaret och gör mål. Men han är alldeles för ensam. Det finns ingen riktig hunger och vilja i laget ikväll och Martin kan inte göra allt på egen hand.
  5. VSK har 12 hörnor i matchen – noll mål som resultat. Ska man kunna hota Sandviken måste man göra mål bland annat på de hörnor man får, annars går det inte.
  6. Matchen slutar 6-4 men den stod länge 5-4. Men, i ärlighetens namn var VSK aldrig nära att kvittera. Sandviken kontrollerade den här matchen i andra halvlek och avslutar med att göra 6-4 när VSK har två utvisade.
  7. Det här var ingen bra match från VSK:s sida. Dålig energi och dåligt fokus. För mycket mellanmjölk över det hela för att kunna hota SAIK.
  8. Coach Karlsson var nog tillsammans med Landström den som var mest laddad. I slutet av andra blir Micke så arg och upprörd på vad som händer på plan att han drar på sig ett lagstraff som en spelare fick sitta av. Segt när coachen är den som är mest laddad på plan. Säger sig självt, då vinner man inga matcher mot Sandviken på hemmaplan.