ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Så här gick värvningen av Sean Sabetkar och Samuel Holm egentligen till

Då var VSK Fotbolls två första värvningar landade inför Superettansäsongen 2019. Att det blev just Sean och Samuel var väl ingen jätteskräll då det varit uppenbart för alla som följer Div 1 Norra att det här är två spelare med framtiden för sig. Vi är övertygade om att de relativt lätt kommer att tillsammans med övriga truppen växa in i Superettankostymen.

Vi gör en kort presentation av spelarna och sen avslöjar vi hur värvningen av de här två filurerna egentligen gick till.

 

Sean Sabetkar, 23 år

Sean har gjort en klassisk talangresa från mindre klubbar i lägre divisioner efter att spelat ungdomsåren i AIK och Vasalund men blev aldrig belönad med ett seniorkontrakt. Efter att inte fått plats i Vasalund blev det att leta sig neråt i divisionerna och det blev två år i Karlbergs BK i Div 3 och sen 2:an, innan han anslöt till Sollentuna 2017. I alla klubbarna har han varit ordinarie mittback med mycket speltid. Han har klarat sig bra från skador genom åren. Sean har aldrig gjort någon hemlighet av att han vill vidare i karriären och att han känner sig redo för större utmaningar.

Efter säsongen nu har det som nämnts varit många SE-klubbar som visat intresse och det har varit provträningar i både Dalkurd och Brage. Sean har varit lagkapten i Sollentuna trots sin ungdom och det säger väl något om det lugn och skicklighet han tar sig an sitt fotbollsspelande. Själv säger han att han är bolltrygg och en spelande mittback som är seriös i sitt fotbollskall, såväl på som utanför planen. Nu får han chansen att visa de här egenskaperna i VSK och se till att laget lyfter som en raket i Superettan nästa år.

 

Samuel Holm, 21 år

Samuels modersklubb är Åkersberga men redan som 11-åring anslöt han till Djurgårdens IF. Där stannade han sedan kvar genom akademitiden. Inför säsongen 2016 värvades han som talang till Åtvidaberg då i Superettan. Väl där fick han starta två matcher och gjorde inhopp i ytterligare 13. Den här säsongen blev det inga mål men han valde att skriva på ett nytt kontrakt för 2017 med klubben. Vårsäsongen 17 fortsatte som säsongen 16 med några matcher från start och lite inhopp. Samuel spelade istället mycket i U21-laget där han öste in mål. Trots framgången i U21 valde Samuel inför hösten 2017  att gå vidare från ÅFF och komma hem till trakterna norr om Stockholm där han är uppväxt. Han skrev kontrakt med Sollentuna FF och började omedelbart leverera på seniornivå. Hösten 17 blev det 10 matcher och fyra mål för Samuel.

Det stora steget har Samuel tagit i år då han varit helt ordinarie i Sollentuna och spelat alla matcher utom tre och gjort 9 mål. Samuel beskriver sig själv som en spelare som gärna opererar mellan motståndarnas mittfält och backlinje. Han kan spela i alla offensiva positioner och är tvåfotad.

Vi säger ett stort välkommen till Sean och Samuel, nu är ni en del av den grönvita familjen.

Och så var det historien om hur värvningen av de här båda herrarna egentligen gick till. Vi kan nu avslöja att det var representanter från Anno 1904 som fixade värvningen åt VSK och fick Sean och Samuel att skriva på kontraktet.

 

När Anno 1904 för en vecka sedan fick höra att Sean och Samuel skulle träffas vid en fotbollssammankomst åkte vi sonika dit och pratade med dem. Samtalet föll väl ut, det var många frågor om klubben och intressanta diskussioner om hur VSK ska spela nästa år osv. När vi var klara valde båda att skriva på ett kontrakt in blanco, som framgår av bilden. Papperet lämnades under veckan över till företrädare för klubben som sen fyllde i detaljerna. Vi antar att VSK gjorde en bra deal och den här värvningsmodellen kanske ska bli den som klubben arbetar efter i fortsättningen.

Sean och Samuel pratade sig varma och VSK-supportrarna vid dagens pressträff. De kanske inte riktigt ville avslöja hur värvningen egentligen gått till men nu vet ni hur det hela kom att bli av. Vi på Anno-redaktionen är så klart stolta över att kunnat värva två så trevliga, sympatiska och duktiga fotbollsspelare till VSK.

Nu är det fredagskväll och vi säger skål och välkomna till Sean och Samuel!

Himlen är som alltid GRÖNVIT

Facebook Comments Box