ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ryktena om bandyns död är betydligt överdrivna!

Efter att ha sett Villa besegra VSK ikväll kan jag lätt konstatera: ryktena om bandyns död är betydligt överdrivna! Ett pärlband av chanser utbyttes lagen emellan och det var full fart i 90 minuter. Att matchen i bandytränares ögon sannolikt var väl slarvig och hafsig är en annan fråga. Jag är nöjd, om än inte resultatmässigt, bara lagen har gasen i botten Det är alltför många defensiva lag i dagens bandy och alltför få matcher av kvällens karaktär!

Något annat som kan konstateras efteråt är att VSK inte föll mot en överlägsen motståndare utan via visst slarv. Det är givetvis frustrerande men jag hade varit värre till mods om läget varit motsatt

Det kommer vara millimeter som skiljer lagen åt den här säsongen. VSK får dock inte tappa boll så mycket och bör ha bättre koll på den för kvällen lysande Christoffer Edlund. Det är lärdomar Grönvitt får ta med sig inför nästa möte som jag hoppas och tror blir finalen i Västerås.

Positiva detaljer från kvällen var b la Christoffer Fagerströms insats. Han har ju via sitt slit varit nyttig hela tiden sedan sin ankomst men ikväll tycker jag arr han lyckades med fler saker framåt än tidigare. Det bådar gott inför fortsättningen.

Vidare går det inte att förbise Martin Landströms insats. Lysande ikväll liksom hela säsongen.  Tre assists varvid passningen till nämnde Fager,  2-2, och det geniala lyftet till Gröhns, 5-7, var fantastiska prestationer! Elitseriens bäste spelare i vinter om ni frågar mig!

Nu väntar en hiskelig avslutning på bandyåret 2023. Vänersborg borta, i övermorgon, och Bollnäs hemma, 30/12.  I nuläget ligger VSK trea med tre pinnar upp till just Bollnäs. Kampen om den åtråvärda andraplatsen lär bli gastkramande och jag vill ha full pott i dessa två matcher som ligger alldeles framför oss.  Med mindre slarv än ikväll men genom samma intensitet tror jag också att den förhoppningen realiseras.

Bara att spänna fast säkerhetsbältet och njuta av årsfinalen. Hoppas också att hemmamatchen mot Bollnäs leder till en större publiksiffra än vad som varit fallet tidigare. Det förtjänar vårt fantastisk skickliga och underhållande Grönvita lag!

Facebook Comments Box