ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”10-3 blev det till slut i en match som var underbar att se”

Det är tätt på given nu. Annandagen var det Villa i Lidköping och ikväll Vänersborg i Vänersborg. Annandagsdrabbningen blev ruskigt underhållande men lämnade en del i övrigt att önska hos det Grönvita laget. Trots det var VSK nära att plocka en poäng nere i Lidköping. Det säger lite om nivån på laget.

Ikväll var det ovan nämnda Vänersborg som tog emot de regerande mästarna. Hemmalaget var decimerat av skador och tycktes inte ha återhämtat sig efter sin annandagsdrabbning mot Gripen, vinst 8-6. Någon fullödig värdemätare på hur bra Grönvitt var ikväll kanske vi således inte fick.

Bra var VSK dock. Riktigt bra. Man anföll brett med många inblandade och hade flertalet fina anfallsförsök. Stekhete Christoffer Fagerström slog an tonen tidigt och kom att bli matchens förgrundsfigur med fem (!) mål mot sin forna klubb.

VSK spelar en typ av totalbandy när man är som bäst. Efter en fantastisk försäsong såg det länge knackigt ut i elitserien men lagom till årsskiftet har det vänt och jag tror det bara är början!

Allt finns i den här lagmaskinen. En bra målvakt och ett starkt försvar. Ytterhalvor som blixtrar fram längs sina kanter men även bidrar centralt i banan likt moderna ytterbackar i fotboll. Ett mittfält styrt av genialiske Martin Landström. Ett anfall där kvällens femmmålsskytt Fager och Daniel Johansson sliter isär motståndarna i match efter match. Medan Robin Andersson stångas längst fram.

Storken är säregen som spelare.. En bandyns Lukaku eller Tomas Holmström om ni så vill. Med förmåga att stångas och ta stryk längst fram samt med sin styrka med ryggen vänd mot målet.

Jag ska heller inte glömma det mer anonyma lagspelarna som comebackande Juhlén eller Flodström. Sådana spelare är ovärdeliga i framgångsrika lag.

En ytterligare ingrediens är hur alla drar sitt strå till stacken. Även stora begåvningar som Martin Landström och Christoffer Fagerström sliter hårt i match efter match. Den senare kan väl aldrig ha jobbat så hårt någon gång tidigare i sin karriär?

Efter en tid av upp och nedgångar spelmässigt har vi sista tiden verkligen fått se vad det här laget kan. Ikväll var det ren defilering från start till mål. Den första halvleken var ren propaganda och den andra kändes inte mycket sämre.

Det är sällan ett lag går på i en hel match likt VSK ikväll. Man anföll centralt, via kanter och genom snabbt passningsspel. Martin Landström var inte lika dominant som i tidigare matcher, trots det svarade han för ett av säsongens mest fantastiska mål genom sitt 10-1.

10-3 blev det till slut i en match som var underbar att se. Förutom Landströms drömmål var också förarbetet till Fagerströms 3-1 fantastiskt. Bandygodis! Det var även roligt att Tobias Nyberg fick göra sitt första elitseriemål för säsongen.

Tätt på given som sagt. Redan på lördag väntar Bollnäs hemma i betongbunkern. En match som blir ännu mer intressant nu med tanke på att Hälsingelaget föll ikväll mot Villa. En poäng skiljer lagen åt på förhand.

Jag tror stenhårt på VSK efter den senaste tidens insatser. Hoppas bara att publiken kommer också och ger det fantastiska Grönvita året 2023 en suverän avslutning via fin inramning.

Det förtjänar detta lag som i sina bästa stunder svarar för den bästa underhållningen i stan! Nu avslutar vi det fantastiska 2023 på bästa sätt och tar sedan sikte på ett 2024 som kan bli ännu bättre!

Facebook Comments Box