ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rapport från höstens första träning!

Så var den första höstträningen avklarad under ett trevligt arrangemang som bevittnades av ca 100 personer. För första gången hade VSK styrt upp träningen genom att ha intervjuer med nya spelare och representanter från VSK. Självklart var den en hel del skvaller på läktaren som letade sig fram till Anno redaktionens alltid lika stora öron.

VSK presenterade strax före träningen Rinor Nushi för tredje gången under ett år, måste vara ett nytt VSK-rekord i presentationer. Men eftersom kontraktet löper ut i vinter så finns ju möjligheten för en fjärde gång kommande vinter. Efter träningen konstanter vi att VSK har tänkt rätt när det gäller Nushi. Det är en spelare som har en hög potential som vet hur laget spelar och när han frisk är han någon som kommer sätta press på Dogge om en starttröja. Kontraktet sträcker sig över ett halvår och det är upp till bevis för Nushi att visa att han är den spelare vi tror han kan vara.

Även Hugo Rödlund presenterades under dagen. Han har sett bra ut på träningarna så det var inte förvånande att han fick ett treårskontrakt. Det ska bli spännande och följa hans utveckling och även om det är tuff konkurrens på mittfältet är det inte omöjligt att ändå kan få en del speltid i höst.

Till mittfältet har även Yonathan Getachew hämtas in. Bilden vi får i intervjuer är att det är en ödmjuk kille. Vi fick under träningen reda på en hel del intressanta saker, bland annat hade han gjort en rejäl research om VSK och ville verkligen hit efter att gjort hemläxan. Han var och provspelade hos Varberg BoIS i Superettan och de var väldigt intresserade av att sajna honom men han föredrog VSK. Det ryktas att han så gärna ville komma hit att han var tvungen och göra personliga eftergifter, vi vet inte riktigt vad dessa eftergifter var men misstänker att han kan fått göra upp med Kristianstad FC först om deras skulder till honom. Känslan är att det här kan bli en omtyckt spelare av många både i laget och bland supportrar.

Det var även en intervju med Stefan Batan (officiellt smeknamn ESSO – ser ut som en oljeshejk i sitt magnifika skägg och säljer dessutom skäggolja) där han berättade att han tycker att han är snabb för sin ålder och fick en hel del skratt när han erkände att hans högerfot inte är den bästa. Han tyckte energin kring laget var bra och hade inte valt VSK om han inte trodde att laget skulle vinna serien. Det känns tryggt att få in lite mer erfarenhet i laget och känslan är att vi fått en spelare som kan utmana på flera positioner, vänsterback, ytter, mittback och kanske till och med som defensiv mittfältare. Det skapar en bra konkurrenssituation och det ska bli nog så intressant och se hur Gabrielsson kommer använda ESSO.

Andreas Dayan sa under sin intervju att det förmodligen inte kommer bli några fler nyförvärv utan det är den här truppen som ska ta upp laget i Superettan. Vi i redaktionen och många andra hade gärna velat se en mittback, men det finns så många spelare i laget som bedöms kunna gå in och lösa uppgiften så klubben är inte orolig för den positionen. Vi spekulerar i att det är Batan, Benker, Tsouka men även Hellgren som kan vara aktuella att hoppa in om det så skulle behövas. Det andra intressanta som det hintades om är att den summa som är reserverad på 300.000 inte är spenderad så om rätt spelare dyker upp kommer VSK kunna slå till ändå. En spännande sista vecka på transferfönstret väntar därför (stänger den 11 augusti).

Det avslöjades även under träningen att den tilltänkta cupmatchen mot IK Brage den 23 augusti är flyttad till 15 augusti. Flytten initierades av Brage men kommer gynna också VSK. Det skulle ha varit ett ganska tufft spelschema med först Sandviken på lördagen, Brage på torsdag och sedan bara två vilodagar till en viktig match mot Carlstad United borta. Nu blir det visserligen bara två vilodagar innan Sandviken, men man får en liten fördel i matchen mot Carlstad United där VSK kan träna som vanlig under veckan medans CU måste möta Hammarby två dagar innan matchen mot VSK.

Från flera håll och kanter så får vi höra att det är en enorm energi och glädje i omklädningsrummet samt en lättnad efter tränarbytet. Det här är så klart väldigt positivt och kan VSK-spelarna hålla i den här energin kommer det vara en ångvält som far fram de första omgångarna.

Bilden är i från när VSK-spelarna hälsar på fansen på plats som i sin tur passar på att skapa lite rökridåer för att hälsa spelarna välkomna tillbaka efter semestern.

Facebook Comments Box