Ett överlag bättre VSK tar första ronden

Ikväll inleddes den rakt igenom Grönvita semifinaldrabbningen mellan VSK och Hammarby. En modern klassiker inom bandyn. Ett VSK som å ena sidan fick tillbaks sin offensiva motor Simon Jansson men som å andra sidan tvingades ställa upp utan kaptenen och härföraren Magnus Joneby.  Hur skulle det gå?

Första halvlek

Det är en ryckig första halvlek där VSK får en tidig ledning medan gästerna via omställningar går ikapp och förbi. Hammarby har mycket boll, spelar kontrollerat och söker kontringar. Skapar några av halvlekens farligaste chanser. Som så ofta den här säsongen kliver Kjellsson fram och fredar sitt mål. Tids nog kommer hemmalaget tillbaks och kvitterar genom Måns Engström på hörna.  2-2 blir halvtidssiffrorna. En hygglig halvlek som innehöll lite för många slarvfel från VSK:s sida.

Andra halvlek

Oavgjort och ovisst inför andra. Halvleken börjar med mycket bollförande från bortalaget. Ett väl passivt VSK har svårt att få tag i bollen. Hammarby är dock måttligt intresserade av att gå framåt utan håller i och spelar i sidled eller bakåt. Förmodligen vill man hindra VSK från att ta kommandot, rädda för att falla in i VSK:s snabba anfallsbandy.

Lite beklämmande att Hammarby inte bjuder  till mer offensivt. Det handlar ändå om en semifinal. En ypperlig möjlighet för den ganska sargade sporten bandyn att visa upp sig från sin bästa sida.

Tids nog lyckas emellertid VSK komma åt sin motståndare. Aggressiviteten tilltar och tempot höjs. VSK dominerar. Martin Landström växer och gör sin bästa insats på länge. Utdelningen kommer också när Tobias Holmberg slår en magisk lyra som Ted Bergström lika magiskt tar ner och förvaltar på bästa sätt. 3-2. Samme Bergström är framme på nytt några minuter senare. 4-2.

Efter detta börjar Hammarby försöka mer framåt. Har en boll som enligt hammarbyarna var klart över mållinjen men där domarna är säkra. Inget mål. Man har någon halvchans till men hemmalaget har kontrollen. Petar in ytterligare mål innan domaren blåser av tillställningen. 6-3 blir slutresultatet. Oerhört skönt att ta första ronden.

Sammanfattning

Hammarby skapade som sagt några riktigt vassa chanser och det bortdömda målet hade kunnat gett en helt annan matchbild under slutskedet. Sett över 90 minuter var VSK dock det klart bättre laget. Hammarby ägnade sig i för hög grad åt att undvika/förhindra VSK:s fart. Man borde kanske fokuserat mer på sina egna styrkor.

VSK gör överlag en bra insats, kul att hörnskyttet, 4 hörnmål ikväll, äntligen fungerade till 100 procent. Det finns dock någon växel till hos laget. Man tillät exempelvis Bajen att diktera villkoren ett tag i andra halvlek och slarvade lite väl mycket i passningsspelet. Några killar var osynliga och måste bidra mer.

På fredag beger vi oss till Zinken, Det lär bli en rejäl drabbning! Då måste VSK höja sig på just dessa punkter för att ha chansen att utöka ledningen.  På återseende.

Publik: 3002

Målskyttar VSK: Ted Bergström 3, Måns Engström 2, Martin Landström

Matchens hjärtan

💚💚💚 Martin Landström

Oerhört bra när han satte fart. Kreativ och väldigt avig. Nästan omöjlig att stopa med tillåtna medel. Ett ständigt hot för Bajenförsvaret.

💚💚 Henrik Kjellsson

Väldigt stabil och säker. Svarade också för ett par riktiga klassräddningar i ett viktigt skede av matchen. En verklig matchvinnare.

💚 Ted Bergström

Osynlig till en början men kliver av isen som tremålsskytt. Skönt för honom och som han förvaltade Tobias Holmbergs lyra vid 3-2! Rentav i klass med tränare Carlssons nedtagningar när det begav sig!