ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Omgång 6: Gröna hjärtan

Dags att dela ut gröna hjärtan till omgångens spelare som utmärkte sig i VSK i hemmamatchen mot Karlslunds IF. Som vanligt är det ett knivigt uppdrag och diskusionerna på redaktionen går alltid höga när vi ska försöka bli överens.

Utifrån spelet i första halvlek var det svårt att riktigt veta hur vi skulle fördela matchens hjärtan, men när matchen väl var slut hade vi några heta kandidater.

Så här är de nu – omgångens gröna hjärtan

💚💚💚 Karwan Safari
💚💚⚪ Robin Blommé
💚⚪⚪ Simon Johansson

Karwan Safari gör sin bästa match i VSK i år i och med söndagens framträdande. Men det är inte därför han får våra hjärtan. Det får han för att han gjorde fantastiska prestationer på plan, många gånger i det tysta och ibland lite mer publikt som när han nickade in bollen i krysset. I söndags såg vi verkligen Karwan i gammalt gott slag där han gjorde andra spelare bra och serverade vägvinnande passningar till andra som fick chansen att avgöra – magnifikt spel matchen igenom. Tre gröna hjärtan för det.

Som vanligt (man är inte van att använda de orden när vi pratar VSK) jobbade hela backlinjen prickfritt och många förtjänar hjärtan. Idag lyfter vi dock fram Robin Blommé igen. Han, som sig bör, vinner alla nickdueller och tillsammans med Calle tar han bort de farliga spelarna i KIF. Robin hade en rad snygga och viktiga aktioner på plan som försigår i tysthet men som stoppar anfall och ger oss chans till omställningar. Förra veckan fick Calle två hjärtan – nu får Robin det och Calle får ett hedersomnämnande.

Det var många som aspirerade på det sista hjärtat och här var det svårast att bli överens. Men till slut föll valet på Simon Johansson som gjorde det så snyggt och smart vid 1-0 målet, det var verkligen ett helt perfekt inlägg. Förutom det låg Simon bakom mycket av vårt anfallsspel i andra halvlek och trots det glömde han inte bort hemjobbet som han skötte med den äran.

Om ni tittar på bilden så ser ni en sammanställning av våra Anno-hjärtan till spelarna efter sex omgångar. Det är jämt så det förslår och mycket kan hända än innan det är dags att summera i höst

Facebook Comments Box