ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Joel Engström bildar en egen sträng på VSK:s offensiva lyra

VSK hade till en början vissa problem med ett överraskande bra Örebro. Tids nog orkade dock inte gästerna stå emot den Grönvita maskinen. Det blev 10-2 till slut.

Det är ett VSK fyllt av självförtroende numera som öser på matcherna igenom. Igår var Martin Landström tillbaks och med honom får laget en ytterligare dimension som kommer göra dem oerhört svåra att tas med.

Man har greppet om den åtråvärda fjärdeplatsen och kan också flåsa AIK i nacken under slutskedet av serien. Framförallt står kommer laget att stå väldigt väl rustat inför slutspelet.

Det finns en hel del saker värda att rapportera från gårdagens insats, inte minst Joel Engströms fantastiska solomål fram till 8-2. Med fruktansvärd fart och några glimrande dragningar öppnade han upp hela Örebroförsvaret. Han blev till slut fälld men lyckades resa sig och på något märkligt vis få in bollen. Utan tvekan säsongens mål i ABB Arena Syd.

Målet får mig att stanna lite vid just Joel Engström. Har länge anat vilken potential som finns. Som en av landets mest lovande juniorer lämnade han Sandviken för Tillberga. När det sedermera blev VSK blixtrade Joel till vid vissa tillfällen men förde ofta en ganska anonym tillvaro. Inte konstigt kanske i en bred och stark offensiv omgivning. Dock befarade jag att han var lite väl försiktig för ta de där skären från lovande till riktigt bra.

I höst och vinter tycker jag emellertid att den där försiktigheten är på väg att jämnas med marken. I det VSK som under vintern utvecklats offensivt och gått från enskilda soloförsök till bred anfallsbandy har han blivit en väldig tillgång. Finess, teknik och kraft har det funnits sedan tidigare men med en Joel fylld av självförtroende kan vi även addera speed till maskineriet.

När Engström tar fart ganska lågt ner i banan skapar det rejält med huvudbry hos motståndarna. Det är omöjligt att hänga med i tempot och man vet inte riktigt vad som ska hända. Dribblar han sig igenom, skjuts det utifrån eller hittas en medspelare med en passning? För inte nog med farten så kan den gode Joel hantera bollen och har fin blick för spelet. Till råga på allt har han ett fruktansvärt bra skott också. Vet inte om jag någonsin sett en så liten och tunn spelare ha ett så ruskigt tillslag?

Joel Engström har i vinter tagit steget till att bli en nyckelspelare i VSK Bandy. Jag tror dessutom att han kan ta ytterligare steg i sin utveckling. Den lille vindsnabbe spelaren kan bli en av de stora i klubben. Så mycket potential finns. Det är redan nu en fröjd att se honom och med sin väldiga snabbhet bildar han en helt egen sträng på VSK:s offensiva lyra.

Facebook Comments Box