ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med Mjällbypodden

Mjällbypodden

Under VSK Fotbolls tid i Norrettan var Anno 1904 den enda supporterdrivna bevakning av ett lag som fanns i den serien. Men i och med att VSK äntligen tagit klivet upp i Superettan innebär det också att det finns flertalet poddar och skribenter som skriver och pratar om sina respektive klubbar som man stödjer.

Vi bestämde oss helt enkelt för att ta kontakt med några av dessa för att stämma av läget så här inför säsongen och höra vad man tror och tänker och så klart vad man vet om VSK.

Först ut blev Mjällbypodden, som likt Anno 1904 är nykomlingar i Superettan 2019.

Jag antar att ni är rätt nöjda med fjolåret, men vad tror ni var avgörande för att ni tog klivet upp?

– Absolut. Jag skulle säga att anledningen till att vi gick upp var vår trupp. Vi hade en trupp med både spets och bredd på ett sätt som inget annat lag kunde matcha i Div 1 Södra. Som exempel. Vi kunde göra byten i andra halvlek och oftast blev laget starkare av detta. Avstängningar eller skador på startelvan var inte heller något problem då våra ersättare oftast höll samma kvalité.

– Sen var vi väl ett av få lag som verkligen spelade boll i serien, högt tempo, mycket kortpassningsspel med stort bollinnehav. Inget lag klarade av att matcha detta.

Är det något i erat spel/trupp som behöver förbättras för att ni ska kunna göra en bra säsong i Superettan som nykomling?

– Vi har stärkt upp laget bra från fjolåret. Det är tydligt att vi har en betydligt bättre offensiv i år jämför med förra säsongen. Dock tappade vi en av våra bästa spelare till Brann i Norge, vår mittback Jesper Löfgren. Där behövs en bra förstärkning komma in, gärna någon spelare med lite rutin.

– Kan vi hitta något bra där så tror jag vi kommer nå en stabil mittenplacering i årets Superettan, även om i princip alla ”experter” tror att vi kommer trilla ur.

Vilken spelare tror ni kommer göra ett avtryck i Superettan hos er?

– Vi har några stycken som kommer synas i år. Dit hör Bubacarr Jobe, yttermittfältare kommer att springa förbi många spelare på sin kant under årets säsong. Dessutom kommer David Löfquist, som spelade med oss i Allsvenskan sist visa vilken grym fotbollsspelare han är.

Runt vilken placering är det rimligt att förvänta sig att MAIF ska hamna i år?

– Mellan 6-10 skulle jag säga är rimligt med den truppen man har just nu.

Vad vet ni om Västerås SK? Har ni någon gissning på hur det kan gå förr oss?

– Har tyvärr väldigt dålig koll på VSK. Men spontant känns det som ett spännande lag som har en bred trupp och bra ekonomiska förutsättningar för att kunna avancera ytterligare ett steg i serien.

– Emil Skogh är ett bra nyförvärv, han gjorde det mycket bra i Oskarshamn. Min gissning är att VSK hamnar ungefär samma som Mjällby i årets serie, det vill säga plats 6-10.

En sista fråga. I tredje omgången kommer Mjällby AIF ta emot VSK och i våra supporterkretsar har den matchen utnämnts som den ”riktiga” bortapremiären (BP i seriepremiären är lite för nära för supportrarna som är vana att åka till Umeå för premiärer). Vad får VSK supportrarna inte missa i Sölvesborg?

– Kul att det kommer lite bortasupportrar! Det har vi på Strandvallen saknat ordentligt de senaste åren.

– Jag har tyvärr inga bra saker att erbjuda, Sölvesborg är väldigt litet. Är vädret fint (vilket det förmodligen inte är i april) så rekommenderar jag starkt att man hänger på stranden innan matchen, det är alltid trevligt. Ska man åt nattklubbslivet så är det Kristianstad, 3 mil därifrån som gäller.

Ett stort tack till Mjällbypodden för att ni tog er tid för oss!


Facebook Comments Box