ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Interna skytteligan omgång 5 med extra superstatistik

Då var det dags att redovisa hur mål- och poängligan ser ut i VSK Fotboll efter fem omgångar. Så här i efterhand har vi förstått att Simon Johansson otroligt nog kunde blivit petad ur startelvan inför matchen och då kanske inte fått spela alls och därmed inte kunna göra de två snygga mål han gjorde. Man kan väl säga att han gav manager Fredheim ett rätt tydligt svar på om det var rätt att ta ut honom eller ej. Med två mål under bältet i omgångens match blir det svårt att peta honom inför kommande fajter. Tor-Arne har angenäma problem med uttagningen när Moggia/Sarr är tillbaka och utmanar om platserna på mittfältet.

Vid första målet slår Calle Svensson en lång boll mot mittplan där Karwan Safari tar emot och snabbt slår den vidare till Simon som sätter den i mål. Vid det andra målet snor Jonas Hellgren bollen på ett uppspel från Syrianska i slutminuterna och lägger den mot Nushi som som sen passar Simon som sätter den med fel fot vid första stolpen.

Ett viktigt vapen i VSKs anfallsspel är faktiskt mittbacken Calle Svensson, det här var andra gången i år där han från backlinjen slår en längre boll till den som får assisten.

VSK har med Simons två mål nu åtta målskyttar till de 12 målen, det visar på en oerhörd bredd i anfallsspelet. Faktum är att VSK Fotboll med det antalet målskyttar just nu är på delad 3:e plats av alla 289 lagen i seriesystemet, från Allsvenskan till Div 3 gällande antalet målskyttar. Tittar vi på Div 1 och uppåt är det inget av de övriga 63 lagen som har så många målskyttar som VSK just nu.

Facebook Comments Box