ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Interna skytteligan 2018 – slutställning med kommentarer

Så var det dags att summera interna skytteligan för 2018. Det har varit ett fantastiskt år med otroligt många fina mål. En intressant sak vi noterat att under våren gick VSK mållösa i fyra matcher, men under hösten så har det blivit minst ett mål i varje match. Det säger väl kanske något om hur laget varit balanserat under olika tränarregimer.

1 – 0: Finns det något annat sätt att avsluta sin karriär på genom att göra mål? Hörnan slagen av Simon Johansson letar sig perfekt till Robin Blommé som nickar in sitt tredje mål för i år och resulterade i ett härligt firande. Tack Robin!

2 – 0: Simon Johansson slår en boll mot Dennis som är nära hörnflaggan, som spelar den till Jonas och slår in till en Simon som letat sig lite längre fram i banan och kan skjuta den mellan två Arameiska försvarare in i mål. Ett riktigt fint mål av Simon som efter en svagare vår ryckt upp sig rejält under hösten. Lagets bästa poängspelare med sina 9+9 och det ska bli oerhört spännande och se vad Simon kan hitta på nästa år.

3 – 0: Det är en fin omsättning som VSK får till genom att Simon lägger en djupledsboll på en löpande Filip Tronêt som på sitt patenterade sätt slår bollen snett inåt bakåt från kantlinjen mot VSK spelarna. Bollen letar sig fram till Douglas Karlberg och gör mål med en klassisk bredsida.

4 – 1: Det sista målet för säsongen gör visserligen Dogge, men det är Hugo Östlund Rödlund som ligger bakom målet. Han tjuvar nämligen åt sig bollen från en Arameiska-spelare, går förbi två försvarare och petar den till Dogge som skjuter in den i mål. Väldigt fin teknik av Hugo och det ska bli väldigt spännande och se utvecklingen där.

 

Sa vi summera året så har Douglas Karlberg rättvist vunnit skytteligan Och även om han bara gjort 2 assist ska vi komma ihåg att han fälts i straffområdet flera gånger och indirekt skapat fler poäng än vad statistiken visar.

Karwan däremot har haft en tyngre säsong i år jämfört med de två senaste. I år har det ”bara” blivit 11 + 4 och det är så klart en missräkning för en spelare som har kapacitet att göra uppemot 20 mål i denna serie. Men vi ska komma ihåg att Karwan tre år i rad innan varit en oerhört målfarlig spelare och det är första gången han har visat en svacka i målproduktionen.

Den spelare som gjort flest poäng i år är Simon Johansson med sina 9+9. Förra året gjorde han 7+10 så han har en jämn och hög nivå av poängproduktion. Hade han inte haft en motig vår hade han garanterat gjort fler poäng, 9+9 från mittfältet är riktigt bra och visar återigen på att han är en av seriens bästa mittfältare.

När Filip Tronêt är hel är han seriens överlägset bästa spelare. 8+4 poäng med den lilla speltid han har haft i år är fantastiskt. Får han bollen i en av sina patenterade djupledslöpningar är det nästan alltid mål.

I övrigt kan vi notera att Jonas Hellgren ryckt upp sig i poängstatistiken mot tidigare år I år har han gjort 2+5 vilket är fullt godkänt. Det är 18 spelare som gjort minst en assist i år vilket är en fler än förra året, antalet målskyttar var dock två färre i år.

Även om vi i år inte haft den där riktiga skyttekungen har istället fyra spelare gjort mer än 8 mål. Det är 40 mål totalt och en klar förbättring från fjolårets 34. Bäst i serien på fyra anfallare var Akropolis där deras fyra bästa anfallare gjorde 51 mål totalt.

Tittar vi tid mellan målen så har Filip bäst statistik och nätat var 112 minut, det är ingen ytter i hela division 1 som är lika målfarlig som honom och det är bara centrala anfallare som lyckats göra mål oftare.

Facebook Comments Box