ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Interna skytteligan omgång 27 – 2018

Fotboll handlar om att göra mål och 1-0 segrar ger lika många poäng som en 3-0 dito.

Målet i den här matchen kom till när TG skulle göra ett långt inkast in i straffområdet. Ilir Berisha som alltid dominerar luftrummet nickar bort bollen till Rinor Nushi som snabbt kan ställa om och får med sig både Karwan och Filip. Relativt tidigt i omställningen slår Nushi en passning till Filip som blir brutalt kapad vid mittcirkeln, men hinner slå bollen till Karwan som sen relativt ostört kan nå straffområdet och får understöd av både Rinor och Simon som drar till sig försvarare som måste täcka bort passningsvägarna till dem. Detta möjliggör för Karwan att själv avsluta snyggt och sätta bollen i mål.

Det var otroligt skönt och se Karwan göra detta mål, men även sättet det kom till på. Det här var mycket av ”gamla” Karwan vi fick se, det var så här han ofta gjorde mål i fjol och tidigare år. Vi har inte sett mycket av det i år då han spelat ett annat slags spel.

Karwan hade också en jättechans som hamnade i ribban och fick även en retur som hamnade utanför. I den aktionen där det blev mål var det väldigt många som gjorde bra saker, Ilir, Rinor, Filip, Karwan och Simon agerade blixtsnabbt och fattade rätt beslut som resulterade i ett fint mål och tre poäng. Tack säger vi. Assistenten till målet hamnade hos Filip

 

Facebook Comments Box