ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK – Skövde AIK (Försäsong 2022)

I dag kommer VSK ställas mot Skövde AIK i den sjätte försäsongsmatchen, ett möte som är intressant på så sätt att då de är nykomlingar i Superettan men även ett lag där VSK värvat intensivt ifrån. Sörman har nu återvänt dit och Viktor Granath kommer ställas mot sin broder. Det finns nog många som vill visa upp sig från båda lagen.

Efter en försäsongs som får beskrivas som ett skadeelände har det ändå börjat ljusta. Till denna match saknas bara Anton Fagerström och David Engström av de tunga pjäserna men Anton sågs ute i vårsolen på senaste träningen och verkar närma sig en återkomst.

Det är också skönt att laget nu får i alla fall fyra matcher på sig att börja spela ihop sig med någorlunda tänkt startelva. Det ska vara tillräckligt många matcher för att få spelet att sitta inför säsongen. Det som är lite intressant är att Jakob Lindahl såg ut att få chansen från start denna gång i förmån för Olle Edlund. Olle har fått stort förtroende under försäsongen, men det är också en position på vad vi har för alternativ på. Skulle Lindahl göra en bra match idag så skulle en del av min oro försvinna.

På den senaste träningen fick jag se lite av Mohammed ”Momme” Mahammeds kvalitéer, han verkar väldigt duktig på spel på små ytor när det blir trångt och kunde vända med boll snabbt. Även om han inte är fit för 90 minuter hoppas jag att han får några minuter så man får en bättre bild av honom.

Nu kunde jag inte se matchen mot Dalkurd där VSK förlorade med 1-0, när jag pratade med ett par VSK rävar igår som var på plats, då lyftes ungdomarna Max Larsson och Anders Hellbom fram som bäst på plan. Detta är kanske första försäsongen på länge där de yngre tar sig för ordentligt. Då räknar jag även in nyförvärvet Miguel Sandberg dit även om han inte fostrats i akademin. Det jag sett av Max Larsson är spännande och han håller absolut nivån redan nu. Det pratas mycket om Alex Lindelöv och han har också sett intressant ut, speciellt med tanke på hans ålder men han också vägt lite lätt i duellspelet i det jag sett.

Nu när det är så få av våran spets som saknas tycker jag det går att kräva mer utav VSK, vi ska vara det bättre laget mot en nykomling med de spelare vi besitter. Speciellt när vi värvat två av deras bästa spelare. Mot Skövde så vill jag se att VSK är det bättre laget, det skulle ge många av oss färre sömnlösa nätter. Ett mål var av Prodell och Granath vore drömmen, så får det bli! 2-0 VSK.

/HL

Facebook Comments Box