Ineffektivitet och slarv måste bannlysas inför fortsättningen

Jag trodde på förhand att VSK skulle kunna stå upp och hota Villa ikväll. Till en början kändes det också så. Första halvlek var jämn men samtidigt en antydan om vad som krävs i den här serien. Det gäller att vara effektiv och sätta de chanser som erbjuds.

Grönvitt hade några hörnor i början tidigt i matchen som samtliga gick om intet när Villa sedan fick sin först hörna dunkade Martin Johansson upp bollen skoningslöst i nättaket.

Det märktes faktiskt att Villa hade respekt för VSK då man höll sitt lag lågt med sitt lag. VSK hade en del boll men det var svårt att komma igenom. Det blev flera hörnor men även de skulle bli resultatlösa

Tid nog lyckades man dock vaska fram en jättechans genom en helt fri Robin Andersson men den Storken lyckas inte överlista Jepser Thimfors. Som sagt, det gäller att vara effektiv. Ett sådant läge måste bara innebära mål.

Istället för kvittering blev det snöpligt 0-2 istället. Vädligt tungt att få det i ett sådant skede. Ett ganska bra VSK kämpade vidare och satte en reducering via Martin Landström. 1-2 såg ut att det bli ganska hyggliga paussiffror.

Alldeles i slutet kommer dock en rikgit kalldusch i form av 1-3. För andra gången var det Martin Johansson som nätade och liksom 0-1 var det på nytt en hörna.

En riktigt tung avslutning på en halvlek som var väldigt jämn spelmässigt. VSK hade sju hörnor men lyckades inte utnyttja en enda. Villa hade fyra och gjorde mål på två av dem. Missar man chanser mot Villa blir man brutalt straffad.

De sista målet grumlade känslan en aning inför andra, men att ligga under med två bollar i bandy är ju klart gångbart så jag försökte vara positiv.

Tyvärr skulle den andra halvleken bli en tung histora för VSK. Knappt tio minuter in slarvar VSK tvp gånger om varvid Villa går på knock. Överkomliga 1-3 blir hastigt och fruktansvärt mycket mindre lustigt 1-5.

Om effektiviteten är viktig så är det minst lika viktigt att inte slarva som laget gjorde vid dessa baklängesmål. Villa är på tok för bra.

Målen innebar nådastöten för Grönvitt som därefter föll pladask. Villa kunde kontrollera matchen totalt och segern var till slut solklar.

VSK visade i första halvlek att man kan stå upp bra mot Villa men ineffektivitet och slarv måste bannlysas inför fortsättningen. I annat fall blir den här serien en enkel resa för Villa.

Emellertid. Villa vann den första matchen och leder serien med 1-0. På tisdag är det dags för rond två och då är dagens insats ett minne blott. Då vill jag se ett VSK som står upp i 90 minuter och visar vilket oerhört bra lag man är.

Publiken behövs också, Villa ska verkligen känna att de spelar borta och har en tolfte motståndare att tampas mot. Tillsammans ska vi ge dem en jäkla match. Det känns tungt nu men på tisdag ska vi stå redo.

En vinst då och serien är utjämnad. Hoppet är som ni vet det sista som överger oss VSK:are!