ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En halvdan produkt till ett skyhögt pris!

Bandysporten har fört en ganska dunkel roll sändningsmässigt de senaste decenniet.. Först några år där TV4 sände en liten skara matcher per säsong sedan handlade det om bandyplay innan sportbladet tog hand om det hela.

Milt uttryckt har det inte blivit särskilt lyckat. Jag förstår att bandysporten hellre har en samarbetspartner som betalar en stor summa och sänder alla matcher, än att giganter som SVT eller TV4 väljer russinen ur kakan och sänder några få fighter till ingen eller ytterst liten ersättning.

Att betala 399 kronor i månaden som vi slavar under bandyintresset tvingats att göra är emellertid på inga villkor hållbart. Det är i stort sett lika mycket som Cmore eller Viaplay. Andra också väldigt dyra tjänster men som till skillnad från Sportbladet har ett astronomiskt utbud både vad gäller sport, film och serier.

Sportbladets playtjänst tävlar i gärdsgårdsserien jämförelsesvis. Det finns bra kommentatorer och bisittare, inte minst är Jonas Claesson ett fynd och hans bandyresa har varit en sevärdhet. Sammantaget är det dock bara en hyfsad tjänst som inte alls lever upp till sin hutlösa kostnad.

Som om inte det vore nog kom ytterligare ett dråpslag lagom till kvartsfinalserierna. Den första omgången ingick i det redan dyra abonnemanget men därefter tvingades vi abonnenter köpa matcherna för 79 kronor. Höjden av fräckhet om ni frågar mig.

Jag har fått höra att flera abonnenter påpekat detta och fått dessa pengar återbtelade. Gott så men till nästa säsong måste bandysportens ansvariga slå sina klooka huvuden ihop och se hur man går vidare med sändningsrättigheterna.

Årets säsong innebar en halvdan produkt till skyhögt pris. Till den här säsongen lyckades de få många av oss redan frälsta att betala den dyra kostnaden men man lär knappast locka till sig några utanför den innersta kretsen av intresserade. Dessutom är jag övertygad om att extratillägget nu i slutspelet blev droppen även för oss.

Jag kommer inte betala en liknande kostnad nästa säsong, hur mycket jag än vurmar för VSK Bandy. Något måste ske!

Facebook Comments Box