ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 7 Div 1 Norra

Då var det dags för att gå igenom förutsättningarna inför omgång 7. Omgången bjuder på några intressanta föreställningar – kommer Syrianska kunna följa upp sin seger senast med ny tränare och nya förutsättningar. Den andra ännu viktigare frågan är om VSK kommer klara av att besegra Assyriska FF och ta sin sjunde raka seger.

Spännande spännande må man säga – här är våra initierade tips 

Rynninge IK – Carlstad United BK: X

Rynninge hade ingen bra dag i Umeå, släppte in två mål tidigt och sedan kunde UFC bevaka resultatet. I åtanke ska man ha att det var deras första långresa till en bortamatch och det är tufft att åka till Norrland. Carlstad åkte på årets första förlust mot Akropolis. Det som är intressant med Carlstad att de är väldigt starka sista 10 minuterna vilket tyder på att de har bra fysik men att de också varit nära att få poängtapp i tidigare matcher. Det ska bli intressant och se Carlstad möta en motståndare som VSK ändå hade lite problem med. Rynninge är ett lag som har potential att knipa poäng mot alla lag i serien och skulle mycket väl kunna ta en pinne här även om CU är favoriter. Det får bli ett kryss.

FC Linköping City – Sandvikens IF: 1

Linköping är ett lag som blivit bättre för varje omgång och har bra spelare. Laget har redan gjort två Norrlandsresor där det blivit förlust mot UFC och oavgjort mot Skellefteå. Menn som nykomling med orutin hur de ska hantera detta är det inte konstigt att de bara tagit en poäng där uppe. Sandviken inledde starkt med att ha fem poäng efter tre omgångar men har sedan förlorat tre raka. Senast dominerade man spelmässigt mot BK Forward men åkte ändå på en 2-0 förlust och började gnälla på domarinsatsen. Det finns nog mycket frustration i truppen efter de här förlusterna. Två spelare i Sandviken riskerar avstängning mot VSK omgånger efteråt, Olof Mård och Christoffer Aspgren. Båda är viktiga spelare så det vore lite trevligt med lite hjälp på traven. Visst, Sandviken kanske är lite bättre än vad de senaste resultaten visar men har svårt för att vinna matcher, Linköping visar bättre form och har hemmaplan och ska vara favoriter så det får bli en etta.

Sollentuna FF – BK Forward: 2

Sollentuna förlorade med uddamålet mot Linköping och åkte på sin andra raka förlust efter att ändå inlett säsongen piggt. Senast var det stora förändringar i startelvan och laget tycks ha skadeproblem då tre spelare som tidigare inte startat fick chansen i senaste matchen. Till denna match missar avstängde William Kenndal (tre gula) tillställningen vilket gör att laget tappar ytterligare kraft. BK Forward vann senast även om det kanske inte var rättvist mot Sandviken. Men bra lag vinner även när de spelar dåligt och ingen kan ta ifrån dem att de är obesegrade. Hade Sollentuna haft alla sina spelare tillgängliga hade vi haft dem som favoriter. Nu är det inte så och Forward får vara favoriter och vi sätter en 1:a här. Kanske att Sollentuna med lite flyt kan ta ett kryss.

Syrianska FC – Umeå FC: 2

Ärligt talat så imponerar inte Syrianska FC trots att man vinner mot Arameiska med 3-2. Förutsättningarna var visserligen inte de bästa när nya tränaren bara lett laget under en träning innan. I matchen hade man nog tur att man vann med ett slumpmål på slutet och med ASIF som hade en boll dansandes på den Syrianska mållinjen i sista minuten. Försvaret ser fortsatt rörigt ut och man har massor med skador – dit räknas nu Mete, Brum, Mutumba och Makadesie. Med de borta är laget förvagat i alla lagdelar. Nu ska de dessutom möta ett Umeå FC som är väl organiserat och har bättre fysik än Syrianska FC. Umeå vann senast mot Rynninge och är obesegrade hemma men bara tagit en endaste poäng i år på bortaplan. Visserligen har då förlusterna varit mot Akropolis och Carlstad som är starka på hemmaplan. Umeå bör ha bra chanser att ta poäng mot Syrianska. Vi sticker ut hakan och säger att Umeå vinner då SFC är fortsatt svaga på hemmaplan – en tvåa alltså.

Arameisk-Syrianska IF – Team TG: 2

Arameiska övertygade inte när de förlorade mot VSK. Men efter det så har de vunnit mot Bissarna och var faktiskt nära och knipa en poäng från Syrianska FC, så det är lite svårt och veta vart man har detta lag. Det är lätt och bli färgad av den insats man såg mot VSK som inte imponerande. Trots att skytteligaledaren Kristijan Cosic gjort fem mål så har laget bara tagit fyra poäng och känslan är att de är alldeles för beroende av att han ska göra mål. TG var det bättre laget mot Skellefteå FF och laget hämtade upp ett 3-1 underläge till 3-3 och hade bra chanser att göra fler mål. Trots att de släppte in 3 mål i senaste matchen har de bara släppt in 8 mål totalt på 6 omgångar och det är bra. Sitter bara defensiven mot Arameiska som den brukar bör detta vara en TG vinst trots bortaplan.

Västerås SK – Assyriska FF: 1

Efter att tagit sjätte raka segern har VSK skaffat sig ett bra utgångsläge och har råd med poängtapp och ändå vara serieledare. Men nu handlar det om att ta sjunde raka och bräcka ytterligare ett VSK rekord. Skadeläget börjar se bekymersamt ut och med Jonas Hellgren avstängd så behöver antingen Moggia eller Sarr komma tillbaka. Att Filip Tronêt fick gå ut med en smäll på knät oroar också och vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Det enda lag i serien som gjort 14 mål utöver VSK är just Assyriska. I AFF är den stora målskytten Alegieh Sosseh som är oerhört giftig i straffområdet. Svagheten laget har är defensiven, mant har släppt in 12 mål och det är näst sämst i serien efter Arameiska. Assyriska är också skadedrabatt med mittbacken Konwea, yttern Aly och mittfältaren Holmqvist borta. De två sistnämnda skulle kunna vara tillbaka men om inte så blir det tufft med så bra spelare borta mot just VSK. Det här är en viktig match för båda, vinner VSK hamnar Assyriska 11 poäng efter grönvitt och har kanske 6 poäng till kvalplats med flera lag före sig. Självklart ska VSK vara favoriter i denna match, dags för sjunde raka!

Karlslunds IF – Nyköpings BIS: 2

Örebroarna hade en bra första halvlek mot VSK där man hade några farliga chanser men tappade sedan allt i andra halvlek när VSK ökade bolltempot och skruvade på löpvägarna. Laget har fortfarande inte vunnit i år och har nu fyra raka förluster och är inne i en formsvacka. Laget är egentligen bättre än vad placeringen visar då de haft tunga uddamålsförluster i de övriga matcherna. Bissarna förlorade mot Assyriska men hade också tre nykelspelare borta som kommer komma tillbaka till den här matchen. Även om Karlslund är bättre än deras två poäng så känns Bissarna som en storlek för stora för dem. Visst skulle Örebroarna kunna knipa en poäng men Bissarna ska vara favoriter och därför blir det en tvåa.

Akropolis IF – Skellefteå FF: 1

Inför säsongen hade vi Akropolis som ett förmodat topplag,.Efter en trevande inledning tog de ändå en övertygande 4-2 seger mot serietvåan Carlstad United och visar att det är ett lag och räkna med. Akropolis har alltid börjat sina säsonger dåligt för att sedan bli en maskin och köra över alla andra. Nu hade de två spelare avstängda mot Carlstad men mittbacken Cederling gjorde comeback efter knäskada och han är en nyckelspelare, Dessutom finns det sparkapital i Bangura som fortfarande inte spelat en minut. Skellefteå har de senaste två matcherna tagit två poäng och har ändå en uppåtgående trend, laget blixtrar till och har målfarliga spelare men är alldeles för dåliga över 90 minuter. Akropolis är tyvärr en storlek för stort och det är bara en fråga om hur många mål Akropolis kommer vinna med, minst tre tror vi.

Ingen automatisk text tillgänglig.
Facebook Comments Box