ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 4 – Norrettan

VSK har fått en drömstart på säsongen 2018, men säsongen är lång, hela 27 omgångar återstår mer än man tidigare år spelat på en hel säsong. Nu är i alla fall omgång fyra näst på tur och den här rundan innehåller flera intressanta matcher, bland annat då Bet365-derbyt i Södertälje.

Så här ser våra tips ut – håll tillgodo

Västerås SK – Rynninge IK: 1
Även om VSK gjorde en ganska blek insats mot Arameiska så vann man med 3-1, vilket ändå tyder på att det finns otroligt mycket kvalité i laget. Den här veckan väntar Rynninge IK som vi ändå tycker är ett snäpp bättre än Arameiska men de kommer behöva överträffa sig själva rejält om det ska kunna bli någon poäng mot VSK. Allt annat än en seger för VSK är en stor missräkning.

BK Forward – Arameisk-Syrianska IF: 1
BK Forward inledde ganska svagt mot Syrianska men spelade upp sig vart efter matchen led. Tränaren förfogar över ett ungt och hungrigt lag som förmodligen är lite bättre än vad vi trodde inför säsongen. Även om det är tidigt i serien är laget fortsatt obesegrat och parkerar förnärvarande på en tredjeplats i tabellen, det hade nog få räknat med. Vi grönvita minns dock att VSK spelade oavgjort mot dem tidigt på försäsongen så det är ett bra lag som kan överraska många lag i serien. Arameiska hade däremot inte mycket att komma med mot VSK men nu väntas lite lättare motstånd även om det är en bortamatch i Örebro. Arameiska är det lag som använt sig av flest antal spelare i startelvan. Man är redan uppe i hela 16 olika spelare som startat lagets inledande tre matcher. Mot detta ska ställas Forward som bara behövt använda 12 olika startspelare. Som vi visat i en tidigare analys finns ett starkt samband mellan kontinuitet och prestation och utifrån det känns och luktar den här matchen BK Forward seger.

FC Linköping City – Akropolis IF: 2
Linköping fick för första gången möta ett etablerat division 1 lag och åkte då på torsk uppe i Umeå. Men det var med uddamålet och även om de förlorade hämtade de upp 2-0 underläge till 2-2 relativt snabbt. För Linköping är detta första mötet mot ett förväntat topplag och det ska bli intressant att se dem mot ett lag som mycket väl kan spela i Superettan nästa år. Grekerna däremot har inte levt upp till förväntningarna om att vara ett topplag och utmana om en plats i Superettan. Oavgjort mot Bissarna är inte en katastrof men ska man vara med i toppen behöver man vinna sina hemmamatcher. Men Akropolis brukar starta serien lite knackigt för att sedan arbeta sig upp i slagkraft och förmåga. Men om de inte vinner mot FC Linköping börjar avståndet till toppen växa lite oroväckande mycket lite väl tidigt. Även om Linköping inte är ett dåligt lag ska Akropolis vara favoriter i denna match. Men det finns en liten chans för skräll då Akropolis inte imponerat så här långt.

Team TG – Karlslunds IF: 1
Trots att det är en friskolekoncern får man ändå imponeras över att laget lyckades vinna mot Sollentuna med en man utvisad, TG är ett lag som startar säsnongerna dåligt och även i år har man inlett med två förluster innan denna vinst. En förklaring till trögheten är att de har väldigt dåliga förutsättningar att träna under vinterhalvåret och det är först nu när snön smält de börjar få regelbunden tillgång till storplan för sina träningar. Örebrolaget Karlslund såg ut att gå mot oavgjort i senaste matchen mot CU. Men oturen grinade dem i ansikten och Carlstad fick ett straffmål i matchminut 81. Annars är KIF ett svårslaget lag som inlett serien med två oavgjorda matcher. Även om TG och Karlslund ligger i botten så är det svårt och säga att de kommer vara bottenlag när serien är slut. Känslan är att många lag i årets serie är jämna och skillnaden mellan ett bottenlag och ett i mitten är väldigt liten. Både TG och Karlslund har så här långt haft stora problem med att göra mål. Veckans match luktar egentligen ganska mycket som 0-0 match men med tanke på att TG ändå vann med en man mindre mot Sollentuna tror vi nog att det blir 1-0. Karlslund har också att göra sin första Norrlandsresa som brukar tära på krafterna.

Nyköpings BIS – Skellefteå FF: 1
Bissarna har inlett säsongen med tre oavgjorda och det mest imponerade resultatet är kanske ändå det senaste när man nådde oavgjort med mersmak borta mot Akropolis. Det som oroar i Bissarnas spel är målskyttet. Christian Koukou motsvarar förväntningarna och gjort ett mål i varje match men i övrigt är det ingen som har nätat. Bissarna har potential att kunna vara ett lag på den övre halvan men om det inte är någon annan som börjar göra mål kan det bli svårt. Skellefteå har i de två senaste matcherna tagit ledningen men det har ändå slutat med torsk även om det nu senast var på övertid Sandviken avgjorde. Skellefteå har redan använt 17 olika spelare på plan vilket är lite oroväckande med tanke på att det finns ett samband mellan ligaplacering och hur många spelare du slänger in i hetluften. Nä detta är nog en rätt säker vinst för Bissarna och ytterligare en förlust för Skellefteå som behöver skärpa till sig på flera plan för att inte åka ur så det sjunger om det. Positivt är iaf att man tätat lite av det såll försvaret var i de två första matcherna.

Carlstad United – Umeå FC: X
Carlstad ligger tvåa i serietabellen efter att ha vunnit mot Karlslund och Syrianska och däremellan spelat oavgjort mot Forward. I år verkar målskyttet ha lossnat vilket var lagets stora akilleshäl ifjol. Detta sagt har de också släppt in fler mål än vad de brukar göra. Tillsammans med Forward är CU det lag som behövt ändra minst antal spelare i startelvan och har bara haft tolv unika spelare där än. Gällande Umeå FC så inledde de säsongen med två oavgjorda (Sandviken, Bissarna) innan de kunde inkassera en seger mot Linköping. Känslan är att Umeå inte är ett dåligt lag i år utan kommer vara på den övre halvan men något supervår som man gjorde i fjol lär det inte bli. Detta är ett intressant möte då båda lagen har möjligheter att kunna göra en bra säsong och kanske utmana om top 3 placringar om de har lite flyt. Detta speciellt då Akropolis, Assyriska och Syrianska ser lite sämre ut än väntat. En viktig match för båda lagen och det kan bli en tillknäppt tillställning där inget av lagen vill förlora – det blir nog ett kryss.

Assyriska FF – Syrianska FC: X
Återigen åkte Assyriska på en smäll när de torskade mot nykomlingen Rynninge. Visst, Rynninge är kanske inte det strykgäng som många trodde på förhand men ska du vara i toppen behöver du vinna dessa matcher. Vad värre är så har Assyriska haft det lättaste spelschemat av topplagen så här långt och ändå bara lyckats ta tre poäng. Kevin/Batan är riktigt bra spelare men det känns som laget slarvar alldeles för mycket och tappar bollen lite för lätt för att vara bollförande några längre stunder.

Inte för att det är så mycket bättre hos grannen, kryss senast mot Forward hemma och sedan en uddamålsvinst mot TG är inte ok. Och för att ytterligare öka på misstänksamheten om vad som händer i klubben med sportchefens plötsliga uttåg och tidigare skandaler så stängde Svenska Spel av möjligheten att spela på deras match i söndags. Matchen mot Forward hade en ganska märklig matchbild där Syrianska ena stunden kunde dominera för att sedan i nästa vara utspelade. Laget verkar inte ha spelat ihop sig och tycks ligga efter i fysen. Ett derby är alltid ett derby och det ska bli intressant och se var dessa lag står när alla 22 spelarna är toktaggade. Vi tror och hoppas på ett kryss vilket då skulle dryga ut avståndet till VSK (om nu VSK klarar av att vinna sin match). Vi slänger också in en önskan till fotbollsguden att Mutumba åker på ett gult kort så att han missar matchen mot VSK.

Sandvikens IF – Sollentuna FF: X
Sandviken avgjorde på övertid mot Skellefteå i en match som var minuten ifrån att sluta oavgjort. Som vi skrivit tidigare kommer få lag vinna över Sandviken men det kommer bli väldigt många kryss. Makondele gjorde sin tävlingsdebut för sin nya klubb och lär höja laget ju mer speltid han får. Emil Bellander som på papperet såg ut att vara ett intressant nyförvärv har hittils inte hittat rätt i sin nya klubb och fått nöja sig med inhopp. Sollentuna åkte visserligen på torsk trots att de sista 20 hade en man mer mot TG. Men det ska ha varit lite Hawaii-fotboll på slutet. Det ska bli väldigt intressant och se hur Sollentuna tar sig an lite bättre motstånd i serien då det är mycket möjligt att vi underskattat dem innan serien drog igång. Lagen möttes under försäsongen och då vann Sollentuna med 3-0 på hemmaplan. Denna match utspelar sig dock på på bortaplan. Kanske att Sollentuna är en liten favorit till segern men eftersom det är Sandviken som kommer kryssa flest matcher av alla lag så får det bli ett kryss.

Om ni tror att ni är bättre än Anno på och tippa så skicka gärna in era förslag nedan.

Facebook Comments Box