ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rätt svar i gissningstävlingen

Igår kväll bad vi våra läsare gissa hur stor chans man har att vinna serien om man leder den efter omgång 3. Det var många läsare (ett femtiotal) som nappade på tävlingen och som skickade in en gissning. Spännvidden var stor bland svaren. Det högsta svaret var 85% och det lägsta 5% chans att vinna sin respektive serie.

Vi har ett svar till alla som undrar. Svaret har vi fått fram genom att gå igenom alla serierna från Div 3 och uppåt, totalt 295 stycken resultattabeller.

Rätt svar är 29.5% (29.4915)

Den som kom närmast var Nisse Andersson som logiskt och klokt nog gissade på 29.1%

Om vi bara tittar på Norrettan är det 33% av lagen som leder efter omgång 3 som går och vinner serien till slut. Brage i fjol är det senaste exemplet.

Om man som Brage förra säsongen och som VSK i år leder serien med 9 poäng vid omgång 3 ökar faktiskt sannolikheten till 40% att stå som seriesegrare i november.

Avslutningsvis kan vi konstatera att det är bra att vara serieledare vid omgång 3. Det är mycket större sannolikhet att vinna serien med den positionen än någon annan placering i tabellen i omgång 3. Nu är det bara att fortsätta leda i tabellen för VSK så ökar också sannolikheten att vinna serien för varje omgång som går.

Kom igen Grönvitt

Facebook Comments Box