ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 22 i Div 1 Norra

Ettanfotboll

Nagelbitandet för ett antal lag i serien har börjat komma igång på allvar nu. Det är jämt i botten och det är ännu jämnare i toppen. Inte ens vi med vår uppgraderade spåkula kan tala om hur det här kommer att gå i någon ända av serien. Vi vet dock hur det kommer att gå i den här omgången. Den bjuder inte på några överraskningar resultatmässigt utan poängen kommer att fördelas enligt de trender som just nu råder i serien.

Så här blir denna omgång i Div 1 Norra

BK Forward – Carlstad United 2

Det här är en match som nog båda lagen gärna vill vinna. Forward pressade Umeå på bortaplan förra helgen hela vägen in i kaklet och kanske var värd en poäng däruppe. Laget har tappat lite i serien jämfört med våren men är fortfarande bästa Örebro-lag vilket man nog väldigt gärna vill fortsätta vara. För att de ska bli av bör man ta poäng här. Carlstad United gjorde en mycket stabil insats senast på hemmaplan när man bokstavligen malde ned Team TG som stack upp genom att ta ledningen i matchen. Men det var nog det enda positiva för Rajas gossar. De fick finna sig i att bli uppkäkade av CU som borde gjort ett gäng mål till. CU är tillbaka i gammalt gott slag nu efter att ha haft folk på förkylningslistan senaste veckorna. Man vill väldigt gärna vara med däruppe och fajtas opp topplatserna så i den här matchen kommer man gå all-in. Forward kommer sprattla emot men vi tror CU vinner till slut.

Arameisk-Syrianska IF – Nyköpings BIS X

Det här är en match med mycket nerver, båda lagen behöver alla tre poängen för att känna att det har gått bra för dem i den här matchen. Arameiska kommer från en odiskutabel förlust mot Syrianska och får nog bara skaka av sig den och blicka framåt. Man behöver poängen nu om man ska få kontakt uppåt mot kvalplats och helst ännu säkrare mark. Det finns mer organisation i laget nu så hoppet finns om att det kan gå vägen att ta ikapp. Men då måste man ta poäng i den här matchen, helst tre. Höstens fotbollsmässiga framträdanden för Nyköping kan bara stavas i moll. Tre förluster och två oavgjorda på fem senaste, knappast vad man väntat sig, speciellt inte med den rakethöst man åstadkom i fjol. Nu har läget hastigt och lustigt börjat handla om att hålla sig kvar i serien. Ångesten och frustrationen finns säkert redan där. Vi får se om de klarar av att hantera det i denna match. Som sagts tidigare är man svaga i försvaret och också blivit det i anfallsspelet så det är nog inte mer än rätt att man återfinns där man gör i tabellen. I den här matchen är det krig om poängen, vi tror att det blir oavgjort, men det är genuint svårt att tippa den här matchen.

Karlslund IF – Sandvikens IF X

Karlslund går som tåget efter sommaruppehållet och kommer närmast från en skön bortaseger mot Bissarna som man tvålade till snyggt och effektivt. Nu är man på hemmaplan och vi utgår från att man tänker behålla sitt tajta och vägvinnande spel som när man får till det som bäst kan orsaka poängförlust för alla lag i serien. Nu möter man gnetgänget som efter visst besvär lyckades vinna hemma mot Assyriska i helgen. Man borde vunnit komfortabelt men slarvade vilket höll på kosta laget segern. Nu ska man upp mot ett lag som är betydligt bättre organiserade än AFF och det kommer inte bli lika mycket chanser i den här matchen. Får vi se världens tråkigaste match mellan två lag som gör allt för att ta ut varandra, risken finns. Vi tror att det blir oavgjort i den här drabbningen som vi garanterat inte kommer titta en sekund på, bättre att räkna sandkorn på stranden.

Akropolis IF – Assyriska FF 1

Länsderby får man säga när Assyriska besöker idrottsplatsen som gud glömde, Spånga IP. Akropolis kommer från tre raka oavgjorda matcher och vill nog gärna vinna igen. Säsongen är körd så nu spelar nog laget mest för hedern och spelarna för att visa sig duktiga så att de kan landa bättre kontrakt till nästa säsong. För Assyriska är dock varje match en direkt seriefinal, fast i bottenträsket. Man måste ta poäng i den här matchen, helst tre för att börja plocka in uppåt från sin kvalplats. Man har bara ett mål ned till nedflyttningsplats så dörren till avgrunden står på glänt. Man gjorde en bra match mot SIF borta förra omgången men försvaret är verkligen kasst och släppte till chans på chans, Bellander och Hägg i SIF borde pryglas för alla missade chanser. I princip inget talar för att AFF får ordning på sitt försvararbete till den här matchen och Akropolis har Vasic som är het nu och gör mål i princip varje match. Vi tror han kommer avgöra den här tillställningen. AFF:s räddning kan vara att man trots allt är bra framåt och har man lite tur kanske Lundin i Akropolismålet gör någon tavla som man kan peta in och få med sig en pinne. Grundtipset är dock en etta.

Skellefteå FF – Rynninge IK X

Skellefteå ligger ohjälpligt sist i tabellen och kommer att åka ur. Om man mot förmodan skulle vinna den här matchen väcks kanske ett mikroskopiskt hopp. Formen är dessutom vikande, de fem senaste matcherna har bara inbringat 1 poäng. Den prestationen är den sämsta i serien och alltså ingen slump att man återfinns där man gör. En ödesmatch sålunda. Mot sig har man Rynninge IK som numera sväller av självförtroende efter den helt rättvisa segern hemma senast mot en urblekt VSK. Man visade världen och sig själva hur man utnyttjar de förutsättningar som man har och ser till att ens styrkor får komma fram i matchen. VSK lyckades med det motsatta. Nu ska dock matchen spelas på en snabb konstgräsmatta som SFF lär vattna och vattna till den blir blixtsnabb. Det här gynnar inte ett leråkers lag som Rynninge. Vi tror att matchen slutar oavgjort och blir egentligen förvånade om något av lagen skulle gå och vinna.

Syrianska FC – Sollentuna FK 1

Syrianska är seriens formlag nr 1. Fem raka segrar och man snuddar verkligen vid serieledningen. Visst har man haft lite lättare motstånd än övriga topplag men man har gjort det man ska och vunnit matcherna vilket är mer än vad man kan säga om de andra två topplagen. Man vann utan vare sig övertyga eller glänsa mot Arameiska senast. Det blev en dag på jobbet så kan alla glömma den matchen. Nu väntar betydligt tuffare motstånd i form av Sollentuna som har stabiliserats sig och sitt spel med tre vunna och två oavgjorda de senaste fem matcherna. Man har samma spelare som i våras men laget känns tryggare och i bättre balans än tidigare. Sollis är en liten nöt att knäcka för Syrianska. Vi tror dock SFC vinner men det kommer sitta hårt åt och Sollentuna lär inte ge sig i första taget – det gäller för Södertäljelaget att jobba hårt hela matchen för att lyckas.

Västerås SK – Linköping City 1

VSK gjorde kanske årets bottennapp när man förlorade borta mot Rynninge i en match som vi skrev här inför den matchen, alla förväntade sig att VSK skulle vinna. Men om sanningen ska fram var VSK aldrig nära att vinna den tillställningen. Nu möter man Linköping City som lyckades studsa tillbaka både till vinnarspåret men också tillbaka efter den värsta veckan i föreningens 6-åriga historia där bomben briserade med matchfixningsanklagelser. City gjorde det man skulle mot Skellefteå och laget och spelartruppen fixade att hantera matchen. Den prestationen säger dock inte så mycket om hur spelartruppen reagerar när de hamnar under större press som det kommer bli när de ska upp mot VSK. Kommer frustrationen som rimligen finns i truppen fram då när det går tungt för laget? Vi får se. City kommer så klart köra sin taktik som man lyckades väl med på hemmaplan, hög och mycket aggressiv press på vårt mittfält som VSK inte klarade av att spela sig ur, utan tappade boll och initiativ hela tiden. För att VSK ska kunna vinna den här matchen måste man lyckas bättre där och man måste så klart vilja spela den här matchen, senast såg det ut som att man hellre hade suttit kvar i bussen och låtit U19-spela den matchen. Nu är det upp till bevis för VSK – vill man vara serieledare måste man vinna den här matchen. Vi tror man gör det men osäkerheten har smugit sig in hos även de mest grönvita supportrarna.

Team TG – Umeå FC 2

Seriens enda riktiga derby går av stapeln och ofta så här på hösten brukar de sällan betyda så mycket. Laget är klara nedåt och inget har med toppstriden att göra. Man spelar för äran och framförallt för att inte få stryk av lokalkonkurrenten. Men den här matchen är väldigt viktig för Team TG. Man är på nedflyttningsplats och vill man kliva om Assyriska ovanför strecket måste man ta poäng och helts vinna. Man gjorde en bra match mot CU borta förra matchen och man orkade stå emot i nästan 70 minuter. Man saknar fortfarande anfallsesset McNeil och så länge han inte är tillbaka kommer man ha svårt att göra särskilt mycket framåt. Man möter ett UFC som studsade tillbaka efter förlusten mot VSK genom att slå Forward hemma och som ligger bra till i tabellen. UFC vann vårens derby med 1-0 och man vill så klart vinna igen. Hur det kommer att gå? Ja, vi tror UFC tar hem det här men som alltid kommer det vara en tajt historia där det faktiskt är derbykänslor på riktigt involverade. Det smäller friskt när lagen möts och ingen vill förlora den här drabbningen. Det kan sluta hur som, men grundtipset är en tvåa.

Facebook Comments Box