ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför höstsäsongen

Anno tippade VSK som seriesegrare i våras. Vid en titt på tabellen inför höststarten kan vi lättat konstatera att laget alltjämt infriar förväntningarna. VSK Fotboll leder norrettan en poäng före Carlstad United. Vägen hit har dock inte varit någon promenad i parken, långtifrån. Så är det sällan när det kommer till seriespel.

Man går från premiärens hettta till serielunkens svalare breddgrader. Passerar den ena årstiden efter den andra. Tvingas parera skador och formsvackor. Blåställ i högre grad än smoking. Löpvilja snarare än klacksparkar.

Det är den verkligheten VSK har att förhålla sig till. Man har definitivt en trupp värdig en seriesegrares. Men spelarna måste vara beredda att göra jobbet. Är de inte det räcker inte truppens styrka. Man måste vilja vinna den här jävla serien i varenda löpduell, närkamp och nickduell.

Vi har ett ganska bra facit på hur det inte får se ut. Tänker givetvis på fjolårets höst, i synnerhet premiären mot Arameisk-Syrianska. I den matchen fanns inget av de ingrendienser som eftersträvas ovan.

Imorgon tar VSK emot Sandviken i årets höstpremiär. En föga glamourös motståndare kan tyckas. Dock en ohyggligt viktig match som sätter an tonen för hela hösten. Publiken kommer att vara där. Beredd att offra det mesta för de Grönvita färgerna. Det har man visat åtskilliga gånger genom åren.

Nu gäller det att även spelarna, ackompanjerade av den nya tränarduon, sluter upp och gör den här hösten till en antites gentemot fjolårets dito. Mot Sandviken ska blickarna glöda och varje duell vinnas. Publiken förtjänar en insats väl värdig en serieledare, med spelare vars hjärtan slår med stolthet för det Grönvita emblemet.

Det är dags att dra ett streck över det som varit och hög tid för en lång och ljus framtid. Det första steget tas imorgon, lördagen den 18/8 2018 lägger vi på minnet. Ett litet steg för fotbollsvärlden men ett stort för fotbollsvästerås. Det är liksom imorgon allt börjar. Sedan ska den här jävla seien bara vinnas!

Facebook Comments Box