ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Sandviken IF

I dag gästar Sandviken på parken och de senaste åren har det varit jämna matcher. Vi minns allra miraklet på Parken förra året när VSK vände 0-1 underläge till 2-1 vinst på övertid, men vi har kanske förträngt att sista matchen förra hösten när Sandviken spelade för sin överlevnad så ledde VSK med 1-0 och tappade det till en 3-1 förlust. I våras var det också en jämnhistoria i 58 minuter innan Brian Span lite turligt kunde göra segermålet, matchen slutade 3-1 men VSK var inte på något sätt överlägsna.

VSK har väldigt många bra spelare och det är hård konkurrens om alla platser, vi tror inte startelvan kommer skilja så mycket från i våras, de nya spelarna kommer spelas in eftersom de blir varma i kläderna och inte återupprepa misstaget från förra hösten när fyra nya spelare skulle in i startelvan på en gång och laget åkte på en hel del onödiga förluster inledningsvis när laget inte var intrimmat. Alla signaler vi får från omklädningsrummet är att VSK spelarna är oerhört taggade inför hösten, känslan är att hela laget och även ledarstaben fått en nytändning och det kan bli en riktig islossning på målskyttet om VSK gör första målet idag.
Sandviken har värvat på inför hösten, anfallaren Jacob Hjelte från Gefle IF är nu kontrakterad spelare efter att ha varit inlånad på slutet av våren, från Piteå IF hämtas vänster och högermittfältaren Samuel Naiwo och från Kvarnsveden hämtas Rasmus Lindgren som är central mittfältare. Samtidigt har York Rafael lämnat Sandviken för utlandsäventyr.

Dock har Sandviken flera spelare borta, enligt Arbetarbladet så är Christoffer Aspgren (problem med ett lår), Rasmus Eriksson (långtidsskadad), Emil Molin (hjärnskakning), Jens Åberg (avstängd). Tillsammans med Rafael så är det fyra startspelare borta och det återstår och se om nyförvärven kan höja laget på de positionerna, framförallt backlinjen känns svag på vänsterkanten.

För grönvitts del så hoppas vi så klart på en seger, det skulle ge en skön känsla inför Carlstad borta och de kommande matcherna mot Umeå, Rynninge och Linköping. Vågar vi hoppas på en 3-0 seger?

Heja Sport!

Facebook Comments Box