ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Arameiska-Syrianska IF

VSK Fotboll - Sollentuna FF, VSK Tifo leverar

Då var det dags för omgång 3. Som vi tidigare skrivit har det inte varit VSKs favoritomgång genom åren och faktum är att det bara finns två vinster registrerade sedan 2007 i denna omgång. Resten är deprimerande nog förluster. Men nu är det dags att få ett slut på det här och det väntar två omgångar där VSK möter lag som ska vara inblandade i bottenstriden (Arameiska och Rynninge).

Men som alltid gäller det att VSK taggar till sig och inte underskattar motståndet om de nödvändiga segrarna ska bärgas. Arameiska mötte Rynninge i premiäromgången där lagen spelade oavgjort så helgens match blir en intressant värdemätare inför Rynninge matchen nästa fredag.

Förra året slutade Arameiska åtta i Norrettan. De hade en stark vår och var med i toppstriden första tredjedelen av säsongen. Den stora svagheten för laget i fjol var att de släppte in 47 mål, det var bara tre lag i serien som släppte in fler än så.

I årets Silly har ASIF egentligen inte tappat några tunga namn, höstförvärven Archie Harvey gick dock till Assyriska och Stefan Ostojic till Akropolis IF. Nyförvärven kommer alla från de lägre divisionerna eller är oprövade ungdomar från akademierna och de är så klart svårbedömda. Den största påverkan på laget har nog ändå tränarbytetena varit. Först tappade man Albert Krasniqi till Assyriska, sedan har man hunnit kicka ersättaren Stefan Fredriksson och sen tagit in Lollo Chanko som ny huvudtränare sent in på försäsongen. Det är som alla förstår inte den bästa uppladdningen ett lag kan ha inför en ny säsong.

Vi tror att tränarbytena satt sina spår. Arameiska har inte imponerat under försäsongen. Man har förlorat mot flera division 2 lag och man har inte tagit en enda imponerade skalp. I inledningen av serien har man kryssat mot Rynninge som är ett tippat bottenlag och sedan blev det en klar förlust mot Assyriska.

Spelmässigt har både Arameiska och Rynninge samma spelidé, nämligen långbollar. När lagen möttes så var det en långboll ungefär varje halvminut. Arameiska kommer mata långa bollar när de får chansen och hoppas på att Kristijan Cosic bryter igenom eller skarvar den till någon av deras yttrar. Deras stora svaghet är att de har svårt för högt presspel, Assyriska dominerade matchen genom att just pressa högt upp på plan. Enligt all logik ska det här vara en munsbit för VSK att sätta tänderna i.

Lagets bästa spelare är nog Kristijan Cosic, deras långe striker som gjort mål i varje match i år och som är hyperfarlig om man ger honom yta på långbollarna. Även Nahir Oyal och Alexander Varli är spelare att se upp med och alla tre gjorde mål mot VSK förra året.

För VSKs del är konkurrensen om en plats i startelvan stenhård. Vi hade ett långt stycke här varför Dennis Persson borde starta mot Arameiska, men så skadade sig Sarr och löste det problemet åt oss. Men summa summarum tror vi att Dennis offensiva förmågor passar bättre i de kommande två matcherna, samt att Sarr slarvade lite väl mycket när han mötte hög press från Akropolis. Det ska bli riktigt kul och se en tokladdad revanschsugen Dennis Persson på lördag!

För att summera – Vi kräver en vinst och en återupprättad ära efter två fiaskon förra året mot Arameiska – det som hände då får aldrig ske igen!

Facebook Comments Box