ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Magnus Joneby klar för VSK

Magnus Joneby fortsätter i VSK. Han har skrivit på ett nytt 2 års kontrakt. Det är bra att få kvar några av de rutinerade spelarna med tanke på att både Bergwall och Bruun lämnat skutan. Emellertid måste lagkaptenen höja sig gentemot ifjol. Det var inte den Joneby vi vant oss vid från förr. Jag hoppas den yngre omgivningen kan innebära en nytänding för honom.

Jag är övertygad om att en hungrig Joneby fortfarande kommer tillföra Grönvitt en del. Kanske behöver han dock spelas lite mer sparsamt under grundserien för att stå mer rustad inför ett hett slutspel. Mot Villa tycker jag att han stundtals hade svårt att hänga med i tempot.

Låt oss hoppas på att det mer handlade om att han var sliten än att åldern börjat ta ut sin rätt. Efter så pass många år på elitnivå vore det ju inte konstigt ifall mentala och fysiska aspekter påverkar nivån.. Hur det nu blir önskar vi Magnus Joneby lycka till i sin fortsatta framfart i VSK. Ett ungt hungrigt lag, kryddat med några ärrade veteraner kan bli en lyckat mix.

Facebook Comments Box