ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hellgren lägger av – tack för allt!

Efter en lång tids skadefrånvaro väljer nu trotjänaren Jonas Hellgren att bryta kontraktet med VSK Fotboll. Han lämnar klubben han älskar, men öppnar för att komma tillbaka.

I november förra året valde Jonas Hellgren att förlänga med VSK trots de stora skadeproblemen. I en kommentar på klubbens hemsida sa han då att han var glad över att fullfölja sin rehabilitering och se om det finns någon chans att komma tillbaka till elitfotbollen. Nu står det dock klart att VSK Fotboll kommer att få klara sig utan den 31-åriga kulturbäraren Jonas Hellgren framöver.

– Jag tog ett beslut att säga upp mitt kontrakt för jag har fortfarande stora problem med en skada som jag ådrog mig förra året. Nu fokuserar jag på att bli frisk så att man kan ha ett normalt liv, säger Hellgren till Anno 1904.

Förra året blev det knappt 300 minuter seriespel för Jonas Hellgren. Inte nog med att hälsenan gick av. Hellgren berättar att personalen på sjukhuset missat att han även brutit armen och att han därför gick en lång period med smärta utan att veta varför. Inte nog med det. Dessutom visar det sig nu att han fått en nervskada i armen.

– Hälsenan har läkt enligt plan och hade nog kunnat vara redo i april/maj för att spela fotboll, men just nu har jag väldiga problem med armen. Jag har en röntgen nu i maj för att se om frakturen läkt men dom ger mig inte så mycket att information om skadan tyvärr, säger Hellgren.

En grönvit trotjänare
Jonas Hellgren gjorde sin första seniormatch i VSK i juli 2010 och var en del av det lag som vann division 1 norra samma år. När VSK åkte ur Superettan året efter gick Hellgren till Östers IF där han fick smeknamnet Geniet. Efter att även ha representerat Assyriska och Utsikten kom han tillbaka till VSK 2016 och har sedan dess varit en av klubbens viktigaste spelare.

I januari 2020 utsåg Anno 1904 årtiondets startelva där Jonas Hellgren tog plats på mittfältet tillsammans med Simon Johansson och Boris Ljevar. Motiveringen då var att Hellgren är ”en stabil och viktig pjäs i klubbens strävan att nå superettan igen” och att ”han bidrar med såväl ett elegant mittfältsspel som ett riktigt stort klubbhjärta”.

Spelarkarriären är över
Jonas Hellgren lämnar VSK efter åtta säsonger och över 150 matcher. Det är över för den här gången, men det är inte omöjligt att han kommer tillbaka. Han berättar själv att han haft möten med flera personer ur styrelsen som uppmanat honom att vara kvar i klubben på ett eller annat sätt och Hellgren stänger inte den dörren.

– Just nu fokuserar jag enbart på att bli frisk och min familj. Jag vill som sagt bara kunna ha ett normalt liv igen. Men jag älskar VSK och hoppas verkligen vi får se allsvensk fotboll igen i stan, säger Jonas Hellgren.

/JL

Årtiondets elva: VSK Fotboll

”Geniet” har tagit plats på mittfältet trots den hårda konkurrensen

Facebook Comments Box