ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Glöm cupen – vi vill gå upp

Efter fantastiska insatser mot AIK och Varberg var det dags för Grönvitt att städa av ett omotiverat Östersund. Ett bra resultat och lite tur skulle kunna räcka till avancemang, men efter 2-2 är cupdrömmen över för den här gången.

Ikväll var Kalle Karlssons mannar inte bättre än att de ska vara nöjda med oavgjort mot ÖFK. Trots ett tidigt mål av Anders Hellblom, hans första i den grönvita tröjan, så fick VSK aldrig riktigt fart i spelet. Östersund backade hem och försvarade sig väl mot ett alldels för stillastående VSK.

AIK vann sin match mot Varberg med övertygande 3-0 och VSK hade behövt vinna mot Östersund med fyra mål för att gå vidare. Med en insats lika iskall som betonggolvet på Iver Arena var vi aldrig ens nära att gå vidare från gruppen. Det är dagens sanning.

Vad var det kungen sa? Nu vänder vi blad. Vi glömmer stillastående spel, dåliga passningar, missade chanser och Östersunds kvitteringsmål. Vi glömmer Aly Keitas maskningar, ÖFKs grisfotboll, Tess Olofssons domarinsats och hela Svenska cupen. Den som har plats över kan arkivera Simon Johansson drömmål på Tele2 och bortaföljet i samma match bland de allra bästa VSK-minnena i det grönvita hjärtat, men i övrigt är det bara att ladda om och gå vidare.

Bara det faktum att vi alla gick ifrån Iver Arena besvikna över att ha kommit tvåa i gruppen är ett tecken på att vi har höga förväntningar på det här laget. Det är inte så konstigt. VSK avslutade 2022 starkt och har i år, både i cupen och träningsmatcher, visat att VSK kan stå upp bra och därtill vinna mot allsvenskt motstånd.

Enligt spelbolagen är Grönvitt nu en av favoriterna att ta hem Superettan. Känns det overkligt? Den här hösten och vinterns resultat visar att det är möjligt. I år blir VSK ett topplag i Superettan. Får laget dessutom det stöd de förtjänar från supportrar och sponsorer kan det till och med räcka hela vägen.

Så glöm cupen! Nu siktar vi mot det viktiga avancemanget – det till allsvenskan!

Facebook Comments Box