ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Fyra matcher från Europa..

Just nu är VSK fyra matcher från att få spela ute i Europa, det är just det som är charmen med Svenska Cupen att det faktiskt är möjligt för ett lag som inte spelar i Allsvenskan att kunna få drömma om europaspel när det inte borde vara möjligt. Nu krävs det förmodligen att VSK vinner med två mål mer än vad AIK vinner sin match, små chanser men ändå fullt möjligt.

Varje gång det diskuteras Svenska Cupen så kommer 2021 på tal när Askebrand gång på gång påtalade vilket störningsmoment Svenska Cupen var och VSK tog sig till Semi final. Det är nog den främsta sportsliga insats VSK Fotboll gjort. Förväntningarna var ganska höga på VSK i serien det året och ibland sägs det lite slarvigt att VSK inte var med när serien drog igång. Men faktum är att VSK faktiskt gjorde den bästa serieinledningen klubben gjort sen 2003, VSK hade 12 poäng och låg på sexa i tabellen efter sju omgångar och hade bara två poäng till andraplatsen. Sen kom ett gigantiskt haveri under sommaren med tidernas transferkarusell, där VSK knappt tog något poäng och ledde till sen att Askebrand fick sparken och Kalle tog över.

Det kan aldrig vara en dålig sak att vinna matcher i fotboll och speciellt mot bra motstånd, nu har VSK chansen att ta sig till en kvartsfinal i Svenska Cupen och då ska vi så klart ta den. Allt annat är förlorarmentalitet. Frågan är hur bra ett ÖFK som inte har något att spela för.

Gällande ÖFK 2023 så var det ett lag som gjorde det riktigt bra i truppen efter att de värvat Erick Brendon och Kristian Novak under sommarfönstret. Jag tror absolut inte att de kommer vara några strykpojkar i serien i år, men hur motivationen ser ut i cupen när de är avhängda är högst oklart. Jag tycker deras resultat under försäsongen varit ok, mot AIK så fick de en felaktigt dömd straff och havererade, uddamåls förlust mot Varberg är inte fy skam och 3-0 seger mot GIF Sundsvall i en träningsmatch är också bra. Fd VSK spelaren Albin Sporrong ska ha varit nära Östersunds FK, han var med på deras träningsläger men behövde opera knät och förmodligen lite osäkert hur det har gått och därför inte blivit presenterad.

Jag tror VSK kommer vinna med 3-0 imorgon, förhoppningsvis räcker det till att drömmen om Europa fortsätter att leva.

Facebook Comments Box