Ett tillbakasteg VSK Bandy

Jag trodde att vändningen mot Broberg i skulle bli det verkliga startskottet för Grönvitt den här säsongen. Att döma av kvällens match mot Vänersborg blev det dock inte så. Matchen var snarare ett tillbakasteg

VSK börjar förvisso skapligt, Daniel Johansson inleder målskyttet genom att snyggt göra 1-0. Halvleken präglas dock i högre grad av dåligt försvarsspel och ett till synes lojt uppträdande från hemmalaget.

3-3 tillskrivs paussiffrorna. Ganska målrikt men utan den där härliga glöden som präglar riktigt bra bandymatcher.Vore det inte varit för Kjellsson i målet hade siffrorna kunnat vara än mer besvärliga med Grönvita ögon sett.

Till andra halvlek märks det att Micke Carlsson sagt några väl valda ord i omklädningsrummet i pausen. Tempot ökar och VSK tycks få grepp om tillställningen. Martin Landström blixtrar till och visar vilken kvalitet han besitter.

Efter en knapp timme trollar han sig igenom Vänersborgsförsvaret och smäller in 4-3. Ett fantastiskt snyggt bandymål. Grönvitt har fortsatt kommandot men levererar mer via individuella prestationer än tack vare en väloljad lagmaskin.

Tids nog blir det mer uddlöst. Gästerna är heller inte ofarliga. Kjellson får på nytt bekänna färg vid några tillfällen.

Tyvärr räcker det inte hela vägen. Ganska sent kvitterar Vänersborg genom Johan Koch. Efter detta orkar inte hemmalaget med någon forcering.

4-4 blir slutresultatet. VSK har mer av spelet men Kjellssons flertaliga klassräddningar vittnar om att ett oavgjort resultat får betraktas som rättvist.

Många mål, varav Daniel Johanssons och Martin Landströms baljor får betecknas som verkligt bandygodis, men sammantaget ingen bra bandymatch. VSK nådde aldrig upp till sin rättmätiga nivå ikväll, varken spelmässigt eller i en mental mening.

Matchens tre hjärtan

3 Henrik Kjellsson

Räddade två frilägen och tvingades även ut över dem att bekänna rejäl färg. Hoppas han får bättre hjälp av sina lagkompisar framöver.

2 Daniel Johansson

När VSK vid några tillfällen blixtrar till är Johansson i förarsätet. Har styrka och teknik att driva anfall. Gör ett väldigt snyggt mål och ligger även bakom 2-1.