En stark andra halvlek låg bakom 7-0 segern mot Forsby FF

På förhand var matchen mot Forsby FF en av nyckelmatcherna i serien, förra året huserade laget i division 2 och var inför säsongen en av de främsta hoten mot VSK om att avancera till division 2. I en enkelserie med endast 8 matcher så kan en förlust vara katastrof mot ett toppkonkurrent då det finns få matcher att repera misstagen på.

Nu kom undertecknad lite sen till matchen och missade 1-0 målet och har därmed ingen bild av matchens första 10 minuter. Men hade inte resultattavlan berättat att VSK hade ledningen hade det lätt varit tro att det var det motsatta då det var Forsby som pressade VSK och fick till flera avslut och målvakten Fannie Eklöf fick ingripa flera gånger.

Första högkvalitativa chanser efter 1-0 målet var när Mathilda Julin och en spelare från Forsby hamnar i en löpduell som Forsby spelaren dock vinner men ramlar in med bollen i målvakten, målvakten tappar bollen som är helt fri. Men domaren blåser frispark då Julin var inblandad i situationen.

Forsby spelarna springer in i varandra så att bollen rullar ut fritt framför mål, men frispark tilldöms till Forsby.

Kort där efter så får VSK till en ny omställning då Julia Ulming kommer loss på vänsterkanten och avlossar bössan, på returen (?) så slår Elin Antonsson in 2-0 och VSK får lite andrum i matchen och resultatet står sig i halvtid.

I andra halvlek så är det dock ett helt nytt VSK som kommer ut, det är mestadels spel mot ett mål. Efter att det gått 10 minuter på andra halvlek så kommer inbytte anfallaren Safiya Abshir loss efter att fått en passning från högerkanten, hon springer rakt förbi Forsbys backlinje och sätter 3-0.

Efter detta är matchen mer eller mindre avgjord, VSK legandarens Howells barnbarn Lowa Howell Rudstam sätter 4-0 och Elin Antonsson gör därefter en äkta hattrick och fastställer slutresultatet 7-0.

NR 19 Lowa Howell Rudstam

Med denna seger går VSK damerna upp i serieledning. Med halva serien spelad så har laget nu 10 poäng, men det ser ut att bli en målskillnadshistoria om vem som kommer vinna serien mellan VSK och Norrby IF. Eftersom lagen redan har möts så gäller det att fortsätta ha hög målproduktion om förstaplatsen ska säkras. Damerna har redan mött alla lag som är topp sex i serien förutom Gideonbergs IF, så möjligheterna att det blir målrika matcher framöver är goda.

Hela 150 personer letade sig till parken för att titta på damerna, det kanske inte låter som mycket men damerna är förmodligen det lag i staden som lockar till sig mest publik förutom VSKs herrar, Skiljebos herrar har tex bara 110 åskådare i snitt och det kan bli en jämn kamp om andraplatsen i stadens publikliga. Skulle damerna bli det som som har näst bäst snitt skulle det vara ett oerhört positivt för VSK.

I de kommande två matcherna väntas derbyn mot Skultuna IS och sen Gideonbergs IFs andralag. Vi ses där!