ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Emil Skogh slog frisparken från favoritläget

Efter matchen mot Umeå FC möter Emil Skogh upp oss på ett varmt Iver Arena där det är vindstilla och 27 grader varmt. Som rutinerade medlemmar i Anno 1904 har vi klurat ut en vass fråga och ställa och ställer den direkt.

Hur känns det?

– Det är skönt med en välbehövlig trepoängare! De låg precis bakom oss [i tabellen, red anm.] och kunna trycka ner dem lite samtidigt som vi får lyfta känns skönt.

Berätta om målet?

– Jag har lämnat över några frisparkar i år trots att vi har haft hyfsat läge. Sen har jag någon direkt också. Men jag kände direkt att det där är mitt läge med lite långt ifrån och lite på kanten.

Det blev lite gruff på slutet, vad var det som hände?

– Vi har bra kontroll på bollen när det hände, vi har ganska bra kontroll på bollen när det hände. Jag kan välja spela en medspelare eller slå upp bollen. Då ser jag att en spelare ligger och har ont i huvudet och då är första reaktionen att spela ut så att en läkare kan komma in. Så jag valde att spela ut bollen. Säger Emil, han fortsätter att berätta att matchen är avgjord med 2-0, men då sätter Umeå FC igång anfallet direkt.

Då kokade det över?

– Ja, då kokade det över, skrattar Emil Skogh och fortsätter med säga att han tyckte att det var viktigt att visa att det inte var okej. Sen var det flera som spelade över situationen, bland annat domaren säger Emil.

Efter matchen så rådde det oklart vilket färg det egentligen var på kortet, då Flashscore och Svensk fotboll båda visade rött kort på Emil. Men han sa till oss att det var ett gult kort, även om han var lite osäker på vad han skulle få. Senare på kvällen så ändrades det även till ett gult kort.

Det ryktas om att du är träningsnarkomanen i VSK?

– Jag och Dogge! skrattar Emil.

Men du kör en en hel del extra träningar?

– Jo men jag kör en hel del extra, särskilt nu när det som nu när man inte har spelat några matcher och hade även problem med foten i inledningen av säsongen men nu känns den mycket bättre, säger Emil. Problemen med foten har gjort att han inte kunnat träna som han vill men har nu kunnat stegra träningen och komma upp på den nivån han vill vara på.

Men vad tränar man när man tränar extra på, är det mer fys eller är det mer teknik?

Nu när det inte varit så mycket matcher har det varit mycket intervaller men är det mycket matcher är det mer teknikträning och tillslag, sätta koordination och snabbhet.

Med det avslutar vi intervjun och meddelar övriga spelare att vi har full koll på vilka som tränar extra och inte.

Nr 21. Emil Skogh.
Facebook Comments Box