ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 UPPDATERAR: Årets sista Silly Season

Silly season vilar aldrig – även mellan lutfisktuggorna och kalvsyltan rullar rykten och övergångar vidare. Här är så den sista uppdateringen för i år.

Redan nästa vecka drar verksamheten igång i landets fotbollsklubbar efter julledigheterna och då kommer det att hända mer. Provspelare dyker upp och trupperna börjar rensas på allvar för att ge plats till nya förmågor. Också de internationella transferfönstren öppnar nu i början av januari vilket påverkar Silly-aktiviteten.

Västerås SK

VSK Fotboll är nog den klubb i Div 1 Norra som kommit längst i lagbygget inför nästa säsong. Senaste tillskottet till truppen är U19 spelaren Simon Svensson som lyfts upp som tredjemålvakt. Han kommer dock lånas ut under säsongen för att få speltid. Vi har väldigt dålig koll på Simon så om någon vet mer får ni gärna skriva en kommentar.

Till VSK Fotbolls hemsida säger sportsligt ansvarige Ado Sadzak att det finns plats för ytterligare två spelare i truppen. Som vi ser det är det framförallt yttrar som saknas. Om vi tar med i kalkylen den skadehistorik som Fillip och Koyar har är frågan om det inte är just två yttrar som behövs. Vi har hört att Rinor Nushi inte är avskriven som möjlig värvning. Men han sitter låst i kontrakt med AFC som berär rejäla pengar för honom, även om priset har sjunkit jämfört vad man begärt tidigare.

En som kommer hit och provspelar är Shafei-Åman från Morön. Han har ett kontraktserbjudande från Skellefteå FF men vill hellre spela för VSK enligt uppgift – vem kan klandra honom för det. Sebastian är en vindsnabb ytter som gjort en väldigt bra säsong i division 2.

Försäsongsträningen för VSK:s del kör igång nästa veckan och om vi fått rätt underrättelser är första utomhusträningen 5 januari.

Sollentuna FF

Klubben har värvat en spelare från Qviding, yttern William Kendal som gjorde 4 mål i division 1 södra. Det kan knappast sägas vara en imponerande målskörd men man ska minnas att Qviding var ett bottenlag som åkte ur serien.

Team TG

IFK Luleå-spelaren Ismail Burman provspelar för Team TG. Han är blott 18 år gammal men ska tydligen ska en talang utöver det vanliga på centrala mittfältet.

Carlstad United

CU har en rörig Silly men har i alla fall lyckats värva Oscar Danielsson från IK Franke som var tänkt att spela i VSK inför säsongen men som hoppade av innan seriestart. Med de skador VSK fick under säsongen hade han varit en både nyttig och behövd ersättare på mittfältet. Men nu har han alltså skrivit på för tre år för en konkurrent. Man får se Danielsson som en ersättare till Thydell som lämnat CU. Jämför man dem kvalitetsmässigt får bytet ses som en försvagning.

Det är helt klart att fd VSK-keepern Andreas Olsson skrivit på för Carlstad United. Senaste säsongen var han utlånad till VIK och gjorde det bra där.

Tre av spelarna i CU har superettanklubbar efter sig och flera andra har dragit till lokalkonkurrenten KBK som lockar med högre löner. Nu ryktas även mittbacken Sebastian Bellander dit. Klart är i alla fall att han inte tänker skriva på för CU för nästa säsong. Just nu är det Jadnert, Bellander och Diaz av de tongivande spelarna som lämnat och ytterligare tre ryktas bort till Superettan, tex målvakten Mathias Karlsson till Degerfors.

Linköping city

Klubben plockar in två unga spelare, 17-årige Pontus Rödin från Linköping AFK och 19-årige Mikael Saglamoglu från Östers U19-lag. De är så klart inga meriterade spelare men säkert lovande talanger.

Nyköpings BIS

Klart är att ytterbacken Simon Esséus lämnar Bissarna då han ska börja studera i Örebro. Det får ses som ett stort tapp för då man i och med hans frånfälle tappar en ordinarie spelare ur startelvan. En lågoddsare är att Simon hamnar i en farmarklubb till ÖSK, dvs någon annan av konkurrenterna i Div 1 Norra.

Arameisk-Syrianska IF

Det blev till slut Arameiska som knep Danilo Al-Saed som provspelat med flera Div 1 klubbar exvis Sollentuna/Syrianska/Bissarna. Även VSK ska ha visat intresse för Danilo. Han kommer närmast från Håbo FF.

Då tackar vi alla läsare för att hängt med oss på årets Silly-uppdateringar. Vi hörs snart på det nya året.

Facebook Comments Box