ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

DUBBELMÖTE: VSK möter Assyriska och Forward!

ASSYRISKA FF-VSK FOTBOLL
På lördag möter Västerås SK blivande premiärmotståndaren Assyriska FF, en förening som har ett hängande konkurshot över sig och samtidigt ska få ihop en slagkraftig trupp. Som huvudtränare har de valt att anlita västeråsaren Erik Acar med förflutet i VSK, och de har en väldigt fotbollskunnig assisterande i Magnus Österberg.

Efter att blivit av med nästan hela truppen efter degraderingen har en enorm mängd provspelare varit på plats varje vecka. Trots stora ekonomiska problem har truppen sju spelare med rutin från superettan och ytterligare meriterade namn ryktas in, dock har flera av spelarna passerat 30 och frågan vilken nivå de håller och hur motivationen är inför att varva ner i norrettan.

Det är ganska oklart vilket spelsystem båda lagen kommer starta med då Assyriska genomgår stora förändringar och VSK har testat 3-4-3 i föregående match. Detta skulle kunna ha varit en bra värdemätare för båda lagen, men då Assyriska valt att lägga en match dagen innan mot AFC Eskilstuna är det oklart vilka slutsatser som kommer kunna dras. Assyriska vann matchen mot AFC med 3-2 efter att ha legat under med 0-2 i halvtid. Riktigt starkt av Södertäljelaget, som dock ska ha varit ordentligt utspelade i början av första halvlek.

BK Forward-VSK FOTBOLL
Eftersom VSK kör dubbelmatch denna helg så får vi nog räkna med ett b-betonat lag som fylls ut med provspelare mot Forward, det hade varit lämpligt att testa lite juniorer men de har en cupmatch samma dag mot Skiljebo men några kanske får testa vingarna i A-laget ändå.

Forward har tappat lite rutin men fyllt på med bra juniorer och det är ändå ett förmodat topplag i division 2 som VSK kommer få möta. Laget kommer dessutom med lite självförtroende efter att ha slagit Karlslund med klara 6-1 och spelat oavgjort mot division 1-laget Arameisk-Syrianska, så det är ingen enkel uppgift för VSK. Kanske är detta helgens mest intressanta match då Assyriska inte kommer vara i toppslag efter att ha mött AFC dagen innan.

Facebook Comments Box